Partner czy Kangoo który lepszy?

26 Sty 2008, 21:12

Mam zamiar nabyć auto z 2006 r proszę mi doradzić które Peugeot Partner HDi 1,6 90KM czy Renault Kangoo 1,5 dCi 85 Według mnie stylistyka w środku jest ładniejsza w Partnerze i istnieje w nim możliwość zdemontowania tylniego podwójnego siedzenie pozostawiając pojedyncze czego chyba nie można wykonać w Kangoo, które za to znacznie mniej spala w cyklu miejskim 5,9 na 100 km Partner 6,7 na 100 km Kangooo posiada również znacznie lepsze przyśpieszenie od 0 do 100 – 11,3 Partner 14,8
laufer
Nowicjusz

28 Sty 2008, 19:37

Ja zamiast Partnera lub Kangoo poleciłbym Ci FIATA Doblo

[link do oferty na Allegro wygasł]

Wszystko zalezy czy potrzebujesz tego auta jako typowego dostawczaka czy jako auto rodzinne
Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych

28 Sty 2008, 22:46

odradzam partnera ( i berlingo) ze względu na tylne zawieszenie
jak chcesz przyśpieszać to
[link do aukcja.onet.pl wygasł]
a jak chcesz wozić to może czymś takim
[link do aukcja.onet.pl wygasł]
można poszukać nowszego
fiata omijam szerokim łukiem
74
Początkujący

28 Sty 2008, 23:55

Zbyszek napisał(a):Ja zamiast Partnera lub Kangoo poleciłbym Ci FIATA Doblo

Wszystko zalezy czy potrzebujesz tego auta jako typowego dostawczaka czy jako auto rodzinne

Zdecydowanie rodzinne z przewożeniem rowerów i sprzętu turystycznego, ale czasami jako dostawczaka
Zastanawiałem się nad Doblo 1.3 16v Multijet 85 KM jest o parę cm dłuższy niż tej samej klasy francuzy, pali podobnie 6,7 na 100 km w cyklu miejskim. Nic nie wiem co do silnika choć na stronie producenta Fiat nie podaje Przyspieszenia od 0-100 km/h (s) to mnie zastanawia a ponadto w środku Diablo prezentuje się mniej ciekawie
laufer
Nowicjusz

28 Sty 2008, 23:56

Zbyszek napisał(a):Ja zamiast Partnera lub Kangoo poleciłbym Ci FIATA Doblo

Zdecydowanie rodzinne z przewożeniem rowerów i sprzętu turystycznego, ale czasami jako dostawczaka
Zastanawiałem się nad Doblo 1.3 16v Multijet 85 KM jest o parę cm dłuższy niż tej samej klasy francuzy, pali podobnie 6,7 na 100 km w cyklu miejskim. Nic nie wiem co do silnika choć na stronie producenta Fiat nie podaje Przyspieszenia od 0-100 km/h (s) to mnie zastanawia a ponadto w środku Diablo prezentuje się mniej ciekawie
laufer
Nowicjusz

29 Sty 2008, 09:10

mój sąsiad ma doblo , ale od pewnego czasu nazywa go "bublo"
74
Początkujący

30 Sty 2008, 14:50

3 dni temu sprzedałem berlingo 98r. jeździłem nim 5 lat i powiem ci tak... zarówno Berlingo, Partner czy Kangoo są to autka awaryjne, nie ważne z którego roku. Radziłbym ci sie zastanowić nad jakimś kombi, co prawda nie będzie tak praktyczne jak w/w ale przynajmniej może mniej awaryjne.
glsite
Nowicjusz

30 Sty 2008, 17:43

A może caddy? Myśle że będzie najlepszym rozwiązaniem .Z tego co słyszałem od użytkowników kangoo jest to bardzo awaryjny samochód. Komfort jazdy w kangoo jest o wiele niższy niż w caddy .A wiem o tym bo posiadam vw caddy .
cichys
Nowicjusz
Awatar użytkownika

30 Sty 2008, 19:16

Opel Combo

Peugeot Partner

Peugeot Expert

Fiat Scudo

Fiat Doblo

inne ciekawe Doblo
Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych

30 Sty 2008, 19:58

Kup albo Previe ( jak dla mnie najlepsza),Alhambrę, Galaxego,Sharana itp.będzie starszy ale jak dla mnie lepszy.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

30 Sty 2008, 23:14

Ja bym wybrał Cytrynkę :) Berlingo :)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

01 Lut 2008, 11:31

Moja rada to Opel Combo ale nie z silnikiem 1.3 CDTi. Bardzo przyjemne i nawet przestronne autko. 1,7 CDTi jest chyba optymalnym motorem do tego auta. Spalania OK, a i osiągi nie najgorsze.
Jako ciekawostke powiem, że jeździłem zarówno Combo jak i Astą III z 1,7 CDTi i ku mojemu zaskoczeniu Combo z tym silnikim ma o wiele lepsze osiągi !
DIESEL I'm lovin' it
nobody8200
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice / OPEL Astra 1,7 TD