Parujące reflektory - BMW E46

23 Gru 2021, 23:54

Witam ,kupiłem parę miesięcy temu bmw e46 i zauważyłem gdy pada deszcz lub jest chłodno na dworze przednie reflektory od wewnątrz parują.. Wymieniłem uszczelki na nowe z aso , sprawdziłem drożność obydwóch odpowietrzników i niestety problem nadal występuje :cry: Może ktoś z was miał podobny problem i udało się w jakiś sposób go rozwiązać? Proszę o pomoc
Pejn2580
Obserwowany

24 Gru 2021, 14:00

Oba parują podobnie, w tych samych miejscach?

Najczęściej problemem jest jakaś nieszczelność którą ciężko zlokalizować.

Pejn2580 napisał(a):Wymieniłem uszczelki na nowe z aso , sprawdziłem drożność obydwóch odpowietrzników i niestety problem nadal występuje
Przed wymianą wysuszyłeś porządnie reflektory? To trudne zadania i tak naprawdę powinny postać w suchym pomieszczeniu przez kilka dni z otwartymi osłonami.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

24 Gru 2021, 15:23

Dokładnie tak samo obydwa paruja w dolnych narożnikach .. uszczelki w lampach wymieniałem w domu .. robiłem dziś test i w jednej lampie zdjąłem całkowicie zaślepkę gumowa z żarówki światła mijania i zaparowanie się nie pojawia, natomiast w drugiej lampie w której jest zaślepka reflektor zaparował :/. Na chłopski rozum wygląda to jak na problem z wentylacja ? Odpowietrzniki przedmuchałem sprężonym powietrzem i na 100% są drożne. Już nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić , pół internetu na ten temat przeczytałem i większość ludzi pisze o nieszczelnosci a z tego co wiem to żadna lampa samochodowa nie jest hermetyczna bo posiada odpowietrzniki więc zawsze się do wnętrza dostanie wilgotne powietrze ...
Pejn2580
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Limitowany Nissan Juke w edycji Ministry of Sound
    Nissan rozszerza współpracę z Ministry of Sound, czyli londyńskim autorytetem w dziedzinie clubbingu i elektronicznej muzyki tanecznej. Kolejnym owocem tej współpracy jest nowa limitowana edycja Juke. Odważna ...