Karol1979 napisał(a):Producent z palca tego nie wyssał. Widocznie olej jest już tak dopracowany, że spokojnie zapewnia ochronę dla silnika przez 30 tyś km.
Za dużo czytasz prospektów... i za bardzo wierzysz w szeroko pojęty marketing.
Poczytaj fora dedykowane olejom to zdziwisz się jak mało wiesz o nich a najgorsze jest to że przekazujesz wiedzę płynącą od firm które chcą Cię oskubać na parę złoty.
Dam Ci prosty przykład jak jesteś manipulowany...
wiesz że nasz rodzimy full syntetyk to będzie w innym kraju nawet nie pół syntetyk ??? Więc Twoja wiedza czego dotyczy ? Tego polskiego full synt. czy tego jeszcze bardziej full syntet. zagramanicznego???
Karol1979 napisał(a):Z ciekawości ile oleju bierze twój Lexus?
Zadajesz takie pytania bo mit stworzony przez Panów w gajerkach w ASO "dziwnych" marek od super uturbionych aut brzmi "każde auto pije olej" więc równie dobrze możesz powiedzieć że każdy człowiek choruje tylko że jeden ma katar a drugi raka nosa...
Więc jest to następna moto ściema żeby Kowalskie od skodziczek cieszyli się że jest dobrze jak jest źle.
Tylko proszę Cię nie mów mi o normach zużycia w instrukcji obsługi...
Tak więc posiadam/posiadałem auta turbo które nie biorą/brały oleju poza śmiesznymi dolewkami na zasadzie bardziej mojego zboczenia niż potrzeby.
Teraz napiszesz o wyżyłowaniu silników z turbo i braniu oliwy ale tez to jest g.prawda.
Ogólnie wymiana oleju co 30tyśkm. jak sobie go nazwiesz jest głupotą i to na maxa.
Więc teraz nam określ w/g którego oleju z poniższego zdjęcia będziesz mówił czy producenci/serwisanci mają rację czy jej nie mają
![Question :?:]()