Passat 2.0 tdi

13 Lis 2016, 13:38

Karol1979 napisał(a):Wlewam najlepszy olej zalecany przez Skodę czyli Castrol. Wlewanie innego oleju niż zaleca producent może mieć drogie konsekwencje. A potem że wychodzą korby w BXE, czy 1.8/2.0TSI bierze olej. haha
Jak się stosuje do zaleceń producenta to nic takiego nie będzie mieć miejsca.
Poczytajcie sobie na temat technologii zastosowanych w oleju Castrol :naughty:
Te wasze syfiaste Valvoline czy Motul to syf, którego bym się bał wlać do silnika.
Owszem stosując tanie oleje należy wymieniać go częściej. Natomiast stosując najlepszy olej na rynku, nie ma potrzeby, bo sam olej jest już dopracowany do tego stopnia, że nawet po 30 tyś km on dalej ma dobre właściwości i świetnie chroni silnik.

Niech mi ktoś powie że marketing w motoryzacji to margines... :D
Chłopie co Ty wygadujesz za głupoty... to już nawet nie są herezje :o

Wkleiłem Ci zdjęcia a Ty dalej nie wyciągasz wniosków... zrozum!!!!
Jesteś już oszukiwany na poziomie opakowania oleju a co tu mówić o reszcie.
Więc wracając do zdjęć na jak masz lać full syntetyk to co kupisz :?: polski syntetyk który nie jest syntetykiem czy niemiecki syntetyk o którym nie masz pojęcia no bo w serwisie o tym nie powiedzą.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

13 Lis 2016, 16:03

Po ostatniej wypowiedzi stwierdzam, że konto powstało dla czystej prowokacji (bo było jej niewiele na marszu chyba) albo po prostu jest głupi :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW 325iX (1987-1990) - samochód elektryczny
    Projekt badawczy "Samochód elektryczny z wysokoenergetycznym akumulatorem " po raz pierwszy zapoczątkowany w 1981 roku doprowadził ostatecznie w 1987 roku do przekształcenia ośmiu modeli BMW 325iX z napędem na cztery ...
    Parkowanie prostopadłe tyłem w 5 krokach
    Parkowanie prostopadłe tyłem nie należy do ulubionych manewrów dużej części kierowców. Choć ma liczne zalety, jest zwykle jednym z najsłabiej przećwiczonych sposobów parkowania, zwłaszcza w przypadku ...