Passat b4 - problem z licznikiem

25 Gru 2017, 18:36

Cześć, ostatnio padł Mi w Vw Passacie B4 z 94 roku akumulator, wymieniłem go na nowy, auto odpala i wszystko dobrze. Dziś natomiast zauważyłem, że zaczął wariować mi licznik, tzn prędkościomierz bije wskazówką np dochodzi do 110km/h po czym opada i wcale nie działa, tak samo wskaźnik temperatury cieczy podskakuje wraz z wzrostem temperatury silnika po czym opada i nie reaguje wcale.. Wie ktoś co się mogło stać? Chodzi ,że licznik już szwankuje ze starości, czy może odpięcie i podpięcie nowego akumulatora wpłynęło na to jakoś? z góry dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam :)
gber44

26 Gru 2017, 19:02

Wymiana aku nie powinna mieć w tym aucie wpłuwu na działanie licznika.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

26 Gru 2017, 20:07

W sumie racja, licznik jakoś naładowany elektroniką to nie jest.. Zapewne jego wiek i żywotność się kończy bo tam o ile wiem są te tzw. zimne luty i to one już sprawiają problemy i raz chodzi wszystko dobrze, raz traci połączenie bo nie łączy coś i no problemy są, ale dziękuje za podpowiedź bo jednak nie byłem pewny. Pozdrawiam!
gber44

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW ActiveE (od r. 2010) - samochód elektryczny
    Na początku 2010 r., zaledwie rok po debiucie MINI E, BMW Group poczyniła kolejny wielki krok w kierunku opracowania pojazdów produkcyjnych o zerowym poziomie emisji spalin w postaci światowej premiery BMW Concept ...