Passat

15 Paź 2010, 10:50

WVWZZZ3BZYP496403. Ja tez znalazłem to ogłoszenie i chociaż nie rozgladałem sie wczesniej za passatami tylko za czymś mniejszym to zainteresowało mnie.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ostatnio edytowany przez Areoplan 15 Paź 2010, 11:35, edytowano w sumie 2 razy
Areoplan
Nowicjusz

Miejscowość: z fabryki snów

15 Paź 2010, 10:57

Nigdy nie sugerujcie się tylko tym,że karoseria ma inne odcienie, to tu to tam!Gdy ja kupowałem Mercedesa w 95 r,taki był,dokładnie jak ten Pasek.Auto nie było kasowane mocno nigdy,sprawdziłem to.Nie uwierzycie,tylko progi mi poleciały,spód jak z fabryki,nic nie gnije.Gdyby był kasowany mocno,już by go nie było.Puknięty błotnik,drzwi?! :grin: Nic to takiego,być może ten Pasek taki jest i dlatego taka cena.Jeśli jednak był przestawiony,to szkoda kasy :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

15 Paź 2010, 11:19

Auto trzeba zobaczyć od spodu. Mój ojciec miał np malowany cały bok bo komuś sie nudziło i rysował auta. A rysa była tak głęboka że trzeba było malować, a auto od nowosci (salon) nie miało żadnego nawet małego bum (no oprocz tego ze ktos tam przytarl blotnik na parkingu i sobie pojechal).

A co do okazji. Ja też kupiłem Leona z 2000 roku z 132k przebiegu od rodziny która miała go 8 lat jako 3 auto w rodzinie :wink:
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

15 Paź 2010, 11:49

Kumpel jak kupował swoje Punto to gościu odrazu nam powiedział że z lewej strony drzwi obydwoje były wymieniane bo ktoś mu za mocno przetarł na parkingu a on mówi że nie toleruje szpachli to wymienił na nowe i faktycznie auto po grubszym sprawdzeniu okazało sie 100% bezwypadkowe oprócz tych drzwi własnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Paź 2010, 13:36

Areoplan napisał(a):WVWZZZ3BZYP496403.

Faktycznie-rok prod.2000...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

16 Paź 2010, 11:50

Co do okazji. Ja właśnie wyczekuje chwile ponieważ moi dobrzy znajomi sprzedają swoją ibize. 1997 i 100k przebiegu.
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poradnik - kupujemy auto za kilka tys zł
    Do stworzenia tego poradnika skłoniły mnie dwie rzeczy. Pierwsza to fakt, że na nasze forum trafia sporo osób, które chcą kupić auto w przysłowiowej "cenie średniego roweru" do dojazdów do pracy, szkoły, ...
    Hybrydy na tory (i OS-y)!
    Samochody hybrydowe kojarzą się głównie z oszczędnością i ekologią. Ale ich dominacja w legendarnym, 24-godzinnym wyścigu Le Mans doskonale pokazuje, że spalinowo-elektryczny napęd to nie tylko niższe zużycie paliwa, ...

16 Paź 2010, 12:17

Bart258 - okazje są. Ale te auta najczęsciej nigdy nie widzą ogłoszenia. Idą wśród znajomych czy rodzinny ;-)
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

16 Paź 2010, 15:23

No dokładnie tak jest a jeśli z rodziny/znajomych nikt tego auta nie chce bo akurat nie potrzebuje to idzie na sprzedaż,ja tak miałem okazje dawno temu kupić maluszka na nowych częściach i wprawdzie od młodego ale był dobrze utrzymany i ładnie wyglądał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Paź 2010, 16:18

Na podstawie tylko i wyłącznie tego ogłoszenia moge o tym aucie powiedzieć tyle:
- mimo szczerych chęci ciężko mi uwierzyć w ten przebieg bo biorąc pod uwagę cenę w Polsce i wiedząc ile cała Europa konkurencji by zapłaciła za to auto = przebieg taki być nie może chyba, że ktoś był niedbały, auto się rozleciało(uszkodzenie mechaniczne albo blacharskie) i sobie stało aż w końcu sie obudził, ale to tak samo prawdopodobne jak to, że jest to auto od dziadka albo ulubione auto kogoś żony :)
- malowany brzydko błotnik nie jest wielkim problemem o ile cała reszta auta jest prosta chociaż przy tej cenie trudno mi w to uwierzyć,
- obstawiam, że jest to handel na dziko, umowa na Niemca i nawet jak po miesiącu się okaże, że bierze np. 4 litry oleju na 1000 kilometrów(wada ukryta - silnik do remontu) to.....nie, nie można oddać bo nie dostaliśmy faktury tylko umowę z obcokrajowcem.

A tak na marginesie - dlaczego osoby, które nie są związane z branżą samochodową sądzą, że kupią coś okazyjnie? Jak już jeden z poprzedników napisał okazyjnie to można kupić czasami samochód w rodzinie, od dobrych znajomych. Czy na prawde myślicie Państwo, że jak coś jest dobre i tanie to sobie tak sobie stoi wystawione w Internecie w Polsce czy na zachodzie tydzień, dwa i czeka na Państwa, a cały zastęp handlarzy siedzi i patrzy?
k_s
Początkujący

Miejscowość: ----

16 Paź 2010, 16:33

Raz za jakiś czas zdarzają sie takie okazje ale wtedy ceny nie są tanie.
Barol
Awatar użytkownika

16 Paź 2010, 23:47

Okej, auto od rodziny znajomego itd. Ale czy uważacie że handlarz który sprowadza auta zza zachodniej granicy, gdzie ludzie jeżdżą swoimi samochodami, bo mówiąc krótko mają kasę, to czy robią 14kkm rocznie ? Dla mnie podawane przebiegi to jest już totalna obłudna, już nie kłamstwo, a chamstwo !! Zawsze jak patrzę na takie ogłoszenia to się śmieję i sobie myślę, kogo On chce w dzisiejszych czasach złapać na taki śmieszny przebieg. Mylę się. Wielu ludzi właśnie szuka auta ~10 letniego i patrzy, może nie w głównej, ale w mocnej mierze na stan licznika km ! Popatrzcie na to. Auto sprowadzane 3 letnie ma taki sam przebieg jak auto 6 letnie, 10 letnie, 15 letnie. Później jest ciut więcej km w granicach 200-250km, gdzie w rzeczywistości mają dwa razy więcej. Myślę że ważniejszym aspektem jest patrzenie na stan techniczny, wizualny... Jeżeli jest inny odcień lakieru na jakimś elemencie to nie ma co się od razu zrażać ! Odpryski, wandale, obcierki parkingowe czy jakieś małe kolizje, nie mające wpływu na główną konstrukcję auta. Wracając do przebiegu. W niski przebieg wierzę tylko gdy auto jest od pierwszego właściciela z Polski, lub ewentualnie od znajomego, choć szczerze tutaj bywa różnie :D
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko

17 Paź 2010, 08:49

Zgadza się, samochody, które kupuje się teraz za granicą to przy obecnym kursie albo solidnie uszkodzone z małym przebiegiem albo auta z podwyższonym przebiegiem 50-70 tys. rocznie. Ale powiem szczerze jeszcze mało osób czuje różnice między przebiegiem na autostradach itd., a 20-30 tysiącami km nakręconych "wokół komina". Dodatkowo ludzie wolą się łudzić i nie chcą znać prawdy. Sprzedając uczciwie samochody z podwyższonymi przebiegami miałem wielu klientów, którzy bronili się żeby przyjechać zobaczyć samochód, który był w idealnym stanie ale 3-4 latek miał 200 tys. km. Woleli jeździć i oglądać te ze 100 tys. km. Kiedy już wymiękli bo to wszystko to były auta po wypadkach czy z kreconymi przebiegami przyjeżdżali do nas i sie okazywało, że moje 200 tys. km jest lepsze niż 100 tys. km konkurencji. I nie próbuje oczywiście robić autoreklamy, po prostu mówie jakie są realia.
Kolego jacek04 zapraszam do wypowiedzi w temacie:
https://www.forumsamochodowe.pl/zakup-3- ... t38656.htm

[quote="jacek04"] Ale czy uważacie że handlarz który sprowadza auta zza zachodniej granicy, gdzie ludzie jeżdżą swoimi samochodami, bo mówiąc krótko mają kasę, to czy robią 14kkm rocznie ? Dla mnie podawane przebiegi to jest już totalna obłudna, już nie kłamstwo, a chamstwo !!quote]
k_s
Początkujący

Miejscowość: ----