![Nie :no:]()
To nie jest tak
![Wink :wink:]()
Podam przykład.Kupiłem na Allegro termostat ze znaczkiem Mercedesa u dystrybutora,który sprzedaje tylko części ze znaczkiem Mercedesa,zapłaciłem za niego 65 zł plus k.w.(już nie pamiętam ile ,coś ok.15 zł),czyli razem 80 zł.Potem dowiedziałem się,że te modele z tego roku mogą mieć zintegrowane termostaty z obudową.Pojechałem na wymianę do ASO MB w mojej wiosce,bo zima była.Myślę sobie rozbiorę,wyleję płyn ,i okaże się,że lipka.Zrobiono w 15 minut,okazało się,że miałem już normalny termostat,gdybym nie miał kupionego ,to w ASO mógłbym kupić taki sam za 65 zł
![Szczęśliwy :D]()
Już nie boję się ASO .Naturalnie są części,których cena przyprawia o ból głowy,ale zazwyczaj można je kupić tylko w ASO,np.piasty(albo szrot).Kolega miał Vito z silnikiem CDI,siadł mu jakiś czujnik,poleciłem mu ASO ,by się targował,kupił czujnik BOSCH w cenie przystępnej.Oni tam patrzą na rocznik auta,i odpowiednio łaskawie podchodzą do klientów.Za robociznę zapłaciłem 35 zł
![Szczęśliwy :D]()
Oczywiście gdybym przyjechał nowiutkim Meśkiem,inaczej bym został potraktowany.Mercedes trzyma wysoki poziom,poza tym podoba mi się kultura obsługiwania klientów w ASO.Wieczorem telefon z ASO od miłej pani,która zapytała czy jest z układem chłodzenia wszystko w porządku
![Piwo :piwo:]()