Pęknięty tylny zderzak (plastikarz?)

29 Lis 2010, 02:43

No i stało się, ledwo śnieg spadł i stłuczka, w rezultacie mam pęknięty tylny zderzak. Chciałbym go posklejać u jakiegoś sprawdzonego "plastikarza". Mam w związku z tym pytanko, czy ktoś kiedyś robił podobną rzecz? Jak to się przedstawia cenowo i jak wyglądają efekty? Słyszałem, że są magicy w tym fachu, co kleją tak, że nie ma praktycznie śladu.

Byłbym bardzo wdzięczny za namiary na jakiegoś solidnego plastikarza z LUBLINA (i okolic).

Zdjęcie
pientsu
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

29 Lis 2010, 09:40

Ford ma trochę upierdliwe plastiki i nieraz potrafi pękać w miejscu spawania, także radzę podjechać do naprawdę fachowca a nie byle pierwszego lepszego "z łapanki" co kupił na alledrogo spawarkę do plastiku i teraz ma się w tym fachu za mistrza.
Kosz w zależności od fachowca myślę ze nie powinien przekroczyć 60pln chyba że dojdzie zdjęcie zderzaka i malowanie.
Skleić tak aby nie było śladu to bez malowania oczywiście się nie da, więc poszukaj warsztatu gdzie skleją i też pomalują zderzak.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

29 Lis 2010, 14:38

Ja przy takim peknięciu w tym aucie poleciłbym kupic jakiś zderzak używany i go pomalować.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Lis 2010, 16:36

jak wyzej, nie baw sie bo jak ci spartoli plastikarz ... pomalujesz i popęka ... to bedziesz wkurzony
kup na szrocie albo allegro taki sam w podobnym kolorze ... poczekasz wyczekasz i trafisz :)

Pozdrawiam
Kolor ??
Obojętnie jaki ... byle byl czarny
LukasTDI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Moherowo
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Renault MORPHOZ - elektryczny samochód przyszłości
    Renault jak zawsze proponuje samochód, który wręcz fizycznie dostosowuje się do różnych potrzeb rodziny. Elektryczny - zaprojektowany na nowej platformie modułowej CMF-EV, opracowanej przez Alians, która ...