VWG III

20 Lis 2010, 14:17

Witam

Miałem mała stłuczkę podczas której zniszczeniu uległ mój przedni zderzak i grill .
Chciałem wiedzieć czy moglibyście mi pomoc i doradzić jakie części kupić. Podam linki do części nad którym zakupem sie zastanawiam.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[link do oferty na Allegro wygasł]

W tych częściach będą wszystkie potrzebne zaczepy do montażu tak bym mógł to sam założyć?
A jak nie ile wziąłby za to mechanik?
I czy na pewno będą pasować do mojego samochodu ( Volkswagen Golf 3 Joker rocznik 97' )
I czy zniszczeniu mogły ulec jakieś wewnętrzne części (np. mocowanie zderzaka itp.) Dodam że chłodnica i wszystko jest sprawne.
Ostatnio edytowany przez fomek, 20 Lis 2010, 21:44, edytowano w sumie 1 raz
fomek
Nowicjusz

Miejscowość: Okolice Rzeszowa

20 Lis 2010, 14:54

Zanim pomyślisz o zakupach zdemontuj przód auta . Lista części może Ci się ciute wydłużyć. Belke zderzaka będziesz miał bankowo zgiętą , być może wzmocnienie czołowe będzie popękane .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

20 Lis 2010, 18:26

Dokładnie najpierw rozbierz auto bo na bank dojdzie belka a i wzmocnienie może być pęknięte, :cry: atrapa z plastiku jest ale nawet dobrze pasuje anw oryginale plastik plus metal , zderzak natomiast to nowy chińczyk i nie pod lakier, a masz przecież zderzaki w kolorze nadwozia. Po co kompletny jak hokeje masz całe a lewa blenda to koszt ok 20 zł i tak wystarczy sama nakładka
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przeziębienie lub grypa, a czas reakcji kierowcy
    Mocne przeziębienie lub grypa mogą opóźnić czas reakcji kierowcy nawet o 10%. Dodatkowo na szybkość działania w sytuacji awaryjnej mogą także negatywnie wpływać zażywane leki. "Kierowca musi zachowywać się odpowiedzialnie. ...