Peugeot 306 1,4 1993 Falujace obroty.Jest tak jak by wcisnie

06 Lut 2010, 15:32

Witam.Mam Peugeota 306 1,4 93r. Gaz plus benzyna.(gaz założony pól roku temu,kupiłem go tydzień temu).Odpalając silnik po chwili silnik zaczyna przyspieszać i zwalniać i po chwili jak wcisnę pedał gazu wchodzą obroty które zostają po puszczeniu pedału i samochód jedzie dalej jak by był wciśnięty pedał gazu to samo jest jak stoję ,jak silnik się zgasi dalej to samo wyjątkiem jest jak długo stoi i zaczyna się od nowa.Jadać na luzie zgasł parę razy silnik po dłuższej jeździe po ponownym odpaleniu było wszystko ok.Jak nabierze odpowiedniej temperatury przełącza się na gaz i wszystko wraca do normy,normalne obroty i niema tego jak by był wciśnięty pedał gazu.Sonda lamba była niedawno wymieniona przez poprzedniego właściciela robił to sam.
djiksik
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin
  • 06 Lut 2010, 17:00

Ja bym zaczął od regulatora biegu jałowego i sprawdził układ dolotowy powietrza.
    Niedawno miałem podobny problem z obrotami w fordzie i jak się okazało jakiś trójnik się wytopił i łapał fałszywe powietrze.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Rolling Barrier System - obrotowe beczki na drodze
      "Rolling Barrier System" to w skrócie obrotowe beczki na drodze system ten opracowała koreańska firma ETI. Jest to bariera drogowa złożona z obrotowych beczek, które mają bardzo duże możliwości pochłaniania ...