Polecam Madzię 3
![Exclamation :!:]()
To auto jest małe
![Question :?:]()
porównując do innych kompaktów to moim zdaniem jest w środku naprawdę duże jak na segment C. Mam 190cm wzrostu i z tyłu siadam spokojnie, wygodnie wyprostowany nie dotykając głową sufitu co w niewielu Kompaktach się zdarza.
Moje zdanie:
307 - hmmm ciężki temat, w stereotypy nie wierzę, ale z opinii znajomka, który jest maniakiem Peugeotów to raczej można odradzić (opinia znajomka).
Leon - na to auto nie patrze...wiara mi nie pozwala. A tak na poważnie to z zewnątrz ma coś drapieżnego w sobie, środek niestety spaprany i tak naprawdę jak dla mnie auto bez polotu. Ot odklepany kolejny model, który ma się dobrze sprzedawać, ale to tylko subiektywna opinia.
Focus - posiadamy "w rodzinie" Focusa 1,6 tdci (ten sam silnik PSA co w Maździe, Volvo, Peugeotach i Citroenach), i nie ma z nim większych problemów. Zdarzają się jakieś drobne sprawy typu zacinający zamek, fotel itp. ale nic poważniejszego. Za to ładnie wygląda i prowadzi się rewelka (ale to Pani nie interesuje).
Mazda 3 - sam tym jeżdżę, więc głupio zachwalać, ale polecam
![Smile :)]()
cena niestety nie jest mała, ale otrzymuje się naprawdę dobrze zrobiony samochód. Jeżdżąc czuć, że przez wyprodukowaniem tego auta ktoś usiadł i pomyślał co dodać, co poprawić, żeby użytkownik był zadowolony.
407 - auto ładne (moje zdanie), w środku duże, dobrze wyciszone. Odradzam silnik 1,6 hdi, nie ze względu na konstrukcje - bo ta jest dobra, ale ze względu na jego 109KM. Auto waży 1,5 tony i choć ma bardzo dobą areodynamikę to 109KM nie robi szału. W Focusie czy Maździe (ok. 1300 kg ten sam silnik lepiej "ciągnie"). Zastanawiał mnie tylko fakt, że 407 jest tańsza od pozostałych wymienionych (biorąc pod uwagę rocznik, przebiegi itp.) choć jest autem klasowo wyższym...albo działają stereotypy i spadek wartości jest tak duży, albo coś jest na rzeczy, albo po prostu za mniej otrzymuje się więcej:) Nie wiem, więc nie chcę tworzyć stereotypów.
Pozdrawiam.