Witam,
Samochód Peugeot 307SW 2005r. po lifcie silnik 1.6 benzyna
Mam dziwny problem z elektryką ponieważ od czasu do czasu w samochodzie podczas jazdy/postoju z niczego zaczynają zapalać i migać
kontrolki na desce, włączają się wycieraczki, wskaźnik obrotów i paliwa spada do zera i po chwili przestają migać po czym pali się tylko kontrolka ESP (w tym momencie fizyczny przycisk esp nie działa) a po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka i ponownym odpaleniu samochodu kontrolka ta również znika za to pojawia się kontrolka Check Engine, która też jak wyżej po pewnym czasie znika. Raz zauważyłem, że nawet przy wyłączonym silniku i wsadzonym kluczyku (nie pamiętam w jakiej pozycji) wskazówki poziomu paliwa i obrotów zaczęły się na chwilę "ruszać". Mam wrażenie, że gdzieś z okolic kierownicy wyczuwalny jest zapach spalenizny także może jakaś kostka lub stacyjka. Ogólnie ma na to reguły w którym momencie to się dzieje np. przy mocnej ulewie było wszystko w porządku także jakieś zalania bym raczej wykluczył.
Jeśli ktoś miał podobne doświadczenia lub pomysł co może być przyczyną to będę wdzięczny za każdą pomoc. Dzięki.