REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Na bagnecie zazwyczaj jest około litra od min do max. Jaki stan jest dokładnie na bagnecie oleju?Kordyt napisał(a):Z 10 dni temu pojawilo mi się ze jest niski poziom. Dolalem z 200 ml - 300 ml i bylo ok.
Czy sprawdzali ciśnienie sprężania?Kordyt napisał(a):Gazownicy sprawdzali silnik jego prace sklad spalin itp i powiedzieli ze silnik jest w bardzo dobrym stanie.
Zapytaj z ciekawości i ewentualnie jak pamiętają niech podadzą wartości.Kordyt napisał(a):Czy ciśnienie sprawdzali nie widziałem. Moge tam zadzwonic i zapytać.
Na tak niskim poziomie nie jeździmy olej powinieneś utrzymywać na wysokości 3/4 jak spadnie do połowy dolewasz. Jak nie chcesz mieć problemów tym bardziej że masz gaz.Kordyt napisał(a):Po nalaniu bylo ok 1/3 podzialki (1 podzialka - odleglosc od min do max)
A dzis byli 2 mm ponizej minimum.
Może wcześniej był jakiś rzadszy olej i stąd problemy.Kordyt napisał(a):2 tygodnie temu wymienialem olej, wlali mi syntetyka. Przejechalem moze z 800 - 900 km. Moze nawet troche wiecej. Nie potrafie stwiedzic jak duży jest ubytek oleju ale nie wygląda na jakis rażący.
Jeżeli błędów nie będzie to raczej tu o mocy nic się nie dowiesz. Sprawdź filtr powietrza.Kordyt napisał(a):Czy diagnostyka komputerowa moze wskazac przyczynę (jesli faktycznie auto stracilo na mocy) ?
Jak trafiłeś na Yariskę 1.33 ze 100KM silnikiem to się nie dziwię one bardzo ładnie się zbierają.Kordyt napisał(a):wyprzedzil przyrdzewialy fiat stilo albo jak ruszalem a przede mna ruszala jakas yariska i mimo moich staran yariska sie oddalala
Pytanie jaką uzyskujesz faktycznie moc bo może okazać się że ten model tak jeździ ale żeby to sprawdzić musiałbyś się udać na hamownię niech sprawdzą ile tam jest faktycznie kucy pod maską. Jak będzie mało to wtedy trzeba się martwić i szukać przyczyny bo w tej chwili możesz sprawdzać wymieniać różne rzeczy a nic się nie poprawi.Kordyt napisał(a):Co jeszcze moglbym sprawdzic ?
Teraz jeszcze tak myślę czy to np. nie wina sprężarki od klimatyzacji?Kordyt napisał(a):Mam wrazenie ze czasem autko jedzie normalnie a czasem zamula
Dokładnie załóż nowy temat i będziemy myślećKordyt napisał(a): też ostatnio zaczelo mi cos swierszczyc pod silnikiem (taki dźwięk jakby świerszcza) od strony rolek i paska wiec moze to z nimi jest problem - ale to osobny temat
Tak jak ją wyłączysz to sprężarka od klimy nie będzie się załączała.Kordyt napisał(a):Bo sprężarka powinna sie wyłączać w momencie wylaczenia wentylacji (jesli mam climatronica)?