Peugeot 407 SW 2005r- ukryte funkcje auta

17 Cze 2020, 09:48

Witam.
Mam pytanie. W aucie mam wyłączonych kilka funkcji takich jak bezpieczeństwo dzieci, blokowanie drzwi itd. Nie mam możliwości ich włączenia. Czy jedyne rozwiązanie to podpiąć pod kompa, czy są jakieś inne możliwości ich uruchomienia?
Jagiel1992
Nowicjusz

18 Cze 2020, 09:31

Blokowanie automatyczne drzwi następowało w tym modelu po przekroczeniu 10km/h. Można ją aktywować lub dezaktywować przyciskiem od zamka centralnego na desce. Trzeba go przytrzymać przez 5 sekund przy włączonym zapłonie i chyba powinien pojawić się sygnał potwierdzający zmianę oraz powinno pojawić się na wyświetlaczu info np. "auto-Locking Active" lub "auto-Locking Deactive". Jednak z tego co wiem nie we wszystkich to działało i zostawało programowanie komputerem.

Możesz też spróbować najpierw krótkiego naciśnięcia tego przycisku zaraz po włączeniu zapłonu. Jak oba te opisane przypadki nie zadziałają to raczej nic tu więcej nie poradzisz.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

18 Cze 2020, 09:35

Dzięki za podpowiedź. Po pracy spróbuje tak zrobić może się uda
Jagiel1992
Nowicjusz

10 Sie 2020, 19:50

pytanie mam z innej beczki, każdy model 407 posiada silnik HDI?
Myrolq1
Nowicjusz

12 Sie 2020, 09:12

Myrolq1 napisał(a):pytanie mam z innej beczki, każdy model 407 posiada silnik HDI?

Tak. Wszystkie Diesle to HDI.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi AI remote parking pilot - garage pilot
    Funkcja automatycznego parkowania Audi AI remote parking pilot oraz funkcja automatycznego wjazdu do garażu Audi AI remote garage pilot znacznie ułatwiają parkowanie. Systemy samoczynnie wprowadzają pojazd na równoległe ...
    Moto Session 2017 / relacja
    Targi Moto Session wpisały się już na stałe do naszego kalendarza i odwiedzamy je regularnie przedstawiając Wam relację zdjęciową z tej imprezy W tym roku Targi odbyły się w pierwszy weekend kwietnia czyli dużo wcześniej ...