Pickup za 28 000zł

06 Cze 2011, 20:48

Zastanawiam się nad kupnem pickup'a to moje kryteria :
- cena 28 000zł
- wygodny w środku
- paliwo Diesel
- spalanie do 14-15l
- silnik trwały
- mało awaryjny
- pojemność nie ma znaczenia
- 4/5 drzwiowy
Interesują mnie te modele
- Ford Ranger
- Mitsubishi L200
- Nissan Navara
- Toyota Hilux
Auto ma służyć do co dziennej jazdy dla 4 osobowej rodziny i czasem do przewiezienia czegoś ciężkiego.
Ps. INTERESUJĄ MNIE TYLKO PICKUP'Y ale możecie podać swoją propozycje.
naimad1
Nowicjusz

Miejscowość: z INTERNETU

06 Cze 2011, 21:12

Nie wiem co chcesz tym wozic, ale wygodny i pickup to troche sie wyklucza, jednak pickupy sa bardziej jako auta uzytkowe robione, niz wygodne/rodzinne/do codziennej jazdy. Wielkosc paki z tylu tez nie powala w wersji 4-5 osobowej. Navara kiedys jechalem jako pasazer(tym starszym modelem), troche jak bus, ale to byla taka uzywana na budowie i itp przez pracownikow czesto i troche jej stan odbiegal od idealu.

Ani L200, ani Navary chyba nie kupisz w nowej budzie w tym budzecie, a te starsze generacje, moim zdaniem srednio sie nadajo jako autko rodzinno-terenowe, Hilux i Ranger to samo.

Jak dawac swoje propozycje, to nie zadowoli cie zwykla terenowka + przyczepka mala do tego? Disco II + przyczepa wlasnie.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

06 Cze 2011, 23:23

No to zaproponujcie coś z dużych terenówek może być z LPG
naimad1
Nowicjusz

07 Cze 2011, 08:24

Starszą wersję Nissana Pickup w wersji Navara(najbogatsza wersja wyposażenia a nie model) dostaniesz, w wersji King Cab nie było by tak źle, a jeśli masz zabudowę to masz duży i ustawny bagażnik. Albo jakiegoś RAM'a 1500 z LPG
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

07 Cze 2011, 14:54

Z fajnych terenowek ktore sie sprawdza jako autko rodzinne to wg mnie, Discovery II, Range Rover, Jeep Grand Cherokee, tylko dorwac w full wyposazenie, najlepiej w skorze. Ewentualnie Toyota LC, Nissan Patrol, czy Mitsubishi Pajero w najdluzszych wersjach oczywiscie.

Jak LPG moze byc rowneiz, to do wspomnianego wyzej Ram'a, mozna dolozyc: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] czy [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ale szczerze mowiac, balbym sie kupic taka V8'emke, awaria jednostki napedowej moze byc kosztowna. No i kupujac z LPG, troche tracisz miejsca w skrzyni, bo butla gdzies musi byc. No i z tylu jest tak naprawde malo wygodna "lawka"... ale za to paka duza, tylko ze jak masz butle na pace, to znowu czesc tej duzej paki tracisz kosztem butli.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

08 Cze 2011, 20:03

Range Rover szczególnie P38 to bym omijał, Disco również, skoro V8 nie to Jeep również odpada, zresztą jak dla mnie to bardzo plastikowe auto, aczkolwiek linia mi się podoba. Na Patrola Y61 z RD28T starczy ale będzie to raczej początek produkcji i nie koniecznie full opcja ze skórą. Ja bym osobiście polecił mix terenówki i pickupa czyli Pajero Sport [link do oferty na Allegro wygasł] fajnie wygląda jak dla mnie, ma klasyczny układ napędowy i dosyć komfortowe zawieszenie, do tego ładowność pickupa i spory bagażnik, wyposażenie też niczego sobie.
Jogi4x4
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW X2 Edition GoldPlay - ekskluzywne i sportowe
    Nowa edycja specjalna kompaktowego Sports Activity Coupé łączy wyraźnie dynamiczny wygląd z ekstrawertycznymi akcentami zewnętrznymi i wnętrzem zaprojektowanym z myślą o maksymalnej radości z jazdy. Od marca 2022 r. ...

08 Cze 2011, 21:04

a do 35 tys? :D
Jutro rozgladam sie tez za rowerem, ten trudniej dostac krecony.
mieszko2005
Nowicjusz

Miejscowość: Kolobrzeg

08 Cze 2011, 21:47

a co możesz polecić do 35 tyś zł ?
naimad1
Nowicjusz

09 Cze 2011, 07:29

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
może coś takiego... :mrgreen:
Jogi4x4
Stały forumowicz