Pięć najszybszych samochodów świata

11 Lut 2023, 13:19

Spotkać na żywo chociaż jeden z najszybszych samochodów świata to marzenie każdego miłośnika motoryzacji. Szybkość, moc i niezwykła stylistyka tych samochodów zachwycają każdego, kto tylko je zobaczy. Czasami jednak trudno znaleźć odpowiednie informacje na temat tych wyjątkowych samochodów, dlatego zachęcamy do komentowania i dyskutowania na ich temat.
Pięć najszybszych samochodów świata Pierwszym samochodem na naszej liście jest Bugatti Chiron, który jest w stanie rozpędzić się do prędkości 420 km/h. Jego silnik W16 o pojemności 8 litrów i mocy 1500 KM pozwala mu osiągać imponujące osiągi. To właśnie ten samochód jest uważany za jednego z najszybszych na świecie.

Kolejnym samochodem jest Koenigsegg Agera RS, który może rozpędzić się do prędkości 447 km/h. Ten samochód jest szwedzkim dziełem sztuki i jego wyjątkowe właściwości jezdne i silnik V8 o mocy 1160 KM zapewniają niezapomniane wrażenia z jazdy.

Trzecim samochodem na naszej liście jest Hennessey Venom F5, który może rozpędzić się do prędkości 482 km/h. Ten amerykański samochód jest w stanie osiągać takie prędkości dzięki swojemu silnikowi V8 o mocy 1817 KM.

Czwartym samochodem jest Rimac C_Two, który może rozpędzić się do prędkości 412 km/h. Ten elektryczny samochód jest w stanie rozpędzać się do takiej prędkości dzięki swojemu silnikowi elektrycznemu o mocy 1914 KM.

Ostatnim samochodem na naszej liście jest SSC Tuatara, który może rozpędzić się do prędkości 474 km/h. Ten amerykański samochód jest jest uważany za jednego z najszybszych i najpotężniejszych na świecie.

Więcej o nich przeczytacie wchodząc w linki pod nazwami. Który z nich byście wybrali jak była by tak możliwość?
Moskito
Początkujący

Zdjęcia: 17

12 Lut 2023, 15:04

Moskito napisał(a):Który z nich byście wybrali jak była by tak możliwość?
Zawsze mnie fascynował Koenigsegg Agera RS. Widziałem go raz na żywo na jednym ze zlotów samochodów egzotycznych. Pewnie bym go wybrał ale Bugatti jednak będzie bardziej komfortowy. Tyle, że w takich samochodach komfort spada gdzieś dalej niżej w rankingu bo tu liczą się odczucia z jazdy, a wtedy o komórce zapominamy :mrgreen: poza tym nikt na codzień takimi samochodami nie jeździ.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35