Pieniadze na naprawe.

01 Sie 2009, 00:56

Witam.
Mam pytanie. Moj kolega puknol ostatnio babke na drodze. Nie posiada prawa jazdy, a dogadal sie z babka ze wyplaci jej z ubezpieczenia. Nie bylo takze policji. Poprosił mnie żebym podał swoje dane z Prawa jazdy w razie potrzeby gdyby w firmie ubezpieczeniowej o nie pytali. Zgodziłem się, ale nie jestem pewien czy to nie pociagnie jakis skutków złych dla mnie. Auto jest ubezpieczone, zarejestrowane wszystko ok tylko on nie ma prawka. Pomocy.
kocurcpsm
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polska

01 Sie 2009, 01:35

może za dużo nie pomogę ale uważam że jeśli ktoś jeździ bez prawka (sam zresztą jeździłem) to powinien robić to dwa razy bardziej ostrożnie, jak nie ma prawka i do tego powoduje stłuczki to nie powinien jeździć
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

01 Sie 2009, 22:54

kocurcpsm napisał(a):Zgodziłem się, ale nie jestem pewien czy to nie pociagnie jakis skutków złych dla mnie.

Oczywiście, że pociągnie. Na pewno stracisz zniżki, w momencie gdy pokrzywdzona zorientuje się, że coś nie gra, może robić awanturę i wtedy każdy ubezpieczyciel wycofa się z wypłacenia odszkodowania. Sprawa może trafić do sądu, a jeżeli nagle okarze się, że kobiecie coś się stało ze zdrowiem, to będziesz bulił jej rentę do końca życia.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Sie 2009, 13:36

Nie tylko stracisz znizki ale dostanie i zwyzki.
JimiEx
Początkujący

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powroty z wakacji
    Koniec sierpnia na drogach jak co roku oznacza powroty z wakacji. Wzmożony ruch, pośpiech kierowców spowodowany powrotami na ostatnią chwilę, obniżona koncentracja oraz paradoksalnie bardzo dobre warunki na drogach ...