Pierwsza pomoc w wypadkach drogowych oraz apteczka - sonda.

24 Sie 2011, 18:58

Dzieki za informacje,
przekaz jest jasny, mam nadzieję, że nie bede musiał wykonywać takich czynności, ale jeśli już do tego dojdzie, to postaram sobie przypomnieć twoje sowa. Tak czy inaczej najważniejsze żeby coś robic !
sarmon
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: ford mondeo 1.8 90km

25 Sie 2011, 10:03

sarmon napisał(a):Dzieki za informacje,
przekaz jest jasny, mam nadzieję, że nie bede musiał wykonywać takich czynności, ale jeśli już do tego dojdzie, to postaram sobie przypomnieć twoje sowa. Tak czy inaczej najważniejsze żeby coś robic !

To co napisałem to absolutne minimum, miałem nadzieję tylko zwrócić Waszą uwagę na to, że KAŻDY MA OBOWIĄZEK NIESIENIA POMOCY przy wypadku (a nie przejechać obojętnie obok, a niech ktoś inny się tym zajmie?) oraz że KAŻDY MOŻE ZROBIĆ COŚ WIĘCEJ, NIŻ TYLKO ZADZWONIĆ PO KARETKĘ.
Denerwuje mnie postawa naszego społeczeństwa, ta powszechna znieczulica, którą obserwuję prawie codziennie nawet wobec najbliższych członków rodzin, nie tylko obcych osób...

A jeśli ktoś naprawdę chce wiedzieć coś więcej nt pierwszej pomocy, to odsyłam też do internetu, jest wiele artykułów, wytycznych, z których można się nauczyć choćby teoretycznie - a to już więcej, niż nic nie umieć.

A przede wszystkim życzę Wam i sobie, żebyśmy nie musieli NIGDY udzielać tej pomocy :mrgreen:
smarekxy
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie
Prawo jazdy: 29 09 2000
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 VCDI 175KM

29 Sie 2011, 17:52

@smarekxy

100% poparcia, każdy z nas może potrzebować kiedyś pomocy i jak będziemy się czuć gdy ludzie dookoła będą się przyglądać z telefonem w ręku? trochę wyobraźni

pozdrawiam
walkomazda
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Auto: Mazda 3, Opel Astra G

13 Wrz 2011, 09:54

Apteczka + solidne kursy pierwszej pomocy.
Vernon
Nowicjusz

Auto: Opel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najbardziej innowacyjne napędy samochodowe
    Jeszcze dwadzieścia kilka lat temu sprawa była prosta – na rynku były dostępne tylko samochody z silnikami spalinowymi. Wszyscy kierowcy robili to samo – wlewali do baku benzynę lub olej napędowy, które ...