REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mikas24 napisał(a):Od znajomych, jeżdżą to chyba wiedzą nieprawdaż? i Omega mu bierze 12-13l/100km podobnie jak Vectra. A nie wierze ci że 3,2 litra pali ci 8l ma trasie to jest śmieszne, ja mam 2,0l i pali mi ok. 14 l/100km gazu i PB podobnie.(dane na miasto)
shrekinho90 napisał(a):Jeśli e36 to tylko 323 albo 328 bo to pali tyle samo co mniejsze pojemności, Ale jak dla mnie to i tak jest to auto dla buraków
mikas24 napisał(a):A nie wierze ci że 3,2 litra pali ci 8l ma trasie to jest śmieszne, ja mam 2,0l i pali mi ok. 14 l/100km gazu i PB podobnie.(dane na miasto)
No może e36 max 2.0 albo Vectrę 1.6 w wersji oszczędnej, oba mają w zupełności wystarczającą moc na miasto a i w trasie nie będzie zadyszki, dużo tanich części, prezentują się całkiem przyzwoicie, szczególnie BMW.
artj napisał(a):Panowie i panie jest coś takiego jak stosunek mocy do masy, więc ta Integra pomimo "dużego" silnika pali na trasie mało, potrzebnej mocy do utrzymania tego auta na odp. obr. jest wystarczająco przy niskich obrotach, a ktoś kto ma 1,6 przy tej samej pr. bardziej żyłuje.
Ja ma 2,0T BP oczywiście i po mieście jeżdżąc "emerytem" spalanie 10-10,5 normalna jazda 12,5-13l, a na trasie z palcem w d... 7l
halsky11 napisał(a):z tym ze masz samochod mocno wyzylowany jak na konstrukcje silnika tj 102 KM z litra paliwa , to absolutnie niewierze w twoje wyniki spalania;) na biegu jalowym ten samochod moze lyka 7l
artj napisał(a):halsky11 napisał(a):z tym ze masz samochod mocno wyzylowany jak na konstrukcje silnika tj 102 KM z litra paliwa , to absolutnie niewierze w twoje wyniki spalania;) na biegu jalowym ten samochod moze lyka 7l
Zastanów się co piszesz, potem pisz!
Twój na biegu jałowym łyka 7l/h?![]()
10x pomyśl zanim coś napiszesz!
w takim razie twój musi palić 2x więcej idąc twoim tokiem rozumowania, jeszcze byś się zdziwił jak mało pali takie wiekowe auto z turbiną i "wyżyłowaniem" jak to określiłeś. I wytłumacz Mi co ma wyżyłowanie silnika (oczywiście jeżeli chodzi o moc), a spalanie. WV wypuścił silnik benzynowy 1,4 o ile się nie myle BI-turbo moc coś ok.170KM, spalać ma wg. danych jakieś 5-5,5l/100 cykl mieszany lub miasto (również nie pamiętam dokładnie), więc napisz jak to się ma wyżyłowanie a spalania?
ACSznycel napisał(a):
Hehe, odezwał się kolega z AudiPrzyganiał kocioł garnkowi, ostatnimi czasy z tego co zaobserwowałem na polskich drogach BMW jest mniej buraczane niż Volkswageny i Audi a także agresywne Fordy kombi z anteną CB na dachu
ACSznycel napisał(a):A to mnie zmyliło to co masz w profilu widocznym tutaj: Ałdi cztery-dwa kłatroRover 25 fajne auto, szczególnie w środku beżowo-czarny (na zewnątrz mi nie podchodzi), kumpel ma takiego stąd wiem
![]()
A o tym turbo nie turbo to dajcie już spokój, takie dywagacje "będzie ci spalał tyle i tyle" "a golf 1.4 TFSI tysiąc pięćset koni spala 3,2l/100km przy agresywnej jeździe" są bez sensu, spalanie w większości zależy od kierowcy i stylu jazdy, często nawet ludzie nie są świadomi że bez trudu mogą je obniżyć/podwyższyć o 1 litr (ostatnio długo czasu tłumaczyłem znajomemu że klimatyzacja wyżera od pół litra do litra na sto jak jest włączona, do tej pory chyba mi nie wierzy że zwiększa spalanie)