Pierwsze autko do 7k - podkarpackie

18 Lis 2017, 18:35

Panowie. Powyższy fokus jest mój :)

Auto mega zadbane, najlepsze z dotąd oglądanych.

Rzeczywiście świeżo po przeglądzie, długie opłaty. Fajnie.

Na minus jedynie brak LPG. Macie doświadczenia, ile w praktyce może spalić?
Wodny90
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2016
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 Zetec
Paliwo: Benzyna

18 Lis 2017, 18:56

Wodny90 napisał(a):ile w praktyce może spalić?

Tyle ile zalejesz tyle spali :ok:
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

18 Lis 2017, 19:10

Tyle, to wiem...pytanie jak szybko :)

I pytanie od razu, jak jest z tym LPG w fordach, prawda, czy mit?

Są opinie, że prawda, są opinie, że dobra regulacja i nie ma powodów do obaw.

Warto się bawić?

Ps. Zapomniałem o najważniejszym. Bardzo dziękuje Panowie za wszelką pomoc. Trochę się naoglądałem, ale też dzięki Wam mam autko w naprawdę spoko stanie :)
Wodny90
Początkujący

20 Lis 2017, 16:20

Pozwolę sobie podbić pytanie wyżej :)
Wodny90
Początkujący

20 Lis 2017, 16:53

Ford z gazem ma własnie mieszane opinie,jedni nie narzekają a drudzy tylko kurw...
Najlepiej poczytaj na forum Focusa jaka będzie najlepsza instalacja do tego silnika a póżniej kwestia znalezienia dobrego gazownika.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Sty 2018, 23:09

Pany, cześć po czasie! :)

Oprócz ostatniego małego remontu upalonej siatki w wydechu po tym, jak hak od tłukima odpadł jeszcze wiele nie inwestowałem.

Był też na przeglądzie, nie licząc sprzęgła co będziie za jakieś 10tys km do wymiany powiedzieli, ze jest pozytywnie.

Inna rzecz mnie martwi. Właściciel wspominał (jest to też w jego robionych notatkach od zakupu), że rozrząd był robiony w 2016 (20k km temu).
Kłopot w tym, że...nigdzie nie ma na to faktury, w amoku kurczę nie pamiętam, czy o nią zapytaliśmy.

I teraz mam problem, bo mam średni finansowo czas, żeby wyciągnąć na niego półtora tysiąca i go wymienić. Pytanie do Was, czy jest opcja to w praktyce zweryfikować jakoś (czyt. czy był wymieniany/w jakim jest stanie).
Wodny90
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

KWID CONCEPT - solidny i jednocześnie zabawny wygląd
    Samochód KWID CONCEPT, został zaprezentowany podczas Salonu Samochodowego w Delhi w 2014 roku. Postanowiliśmy go Wam przedstawić ponieważ jest Sympatyczny, a przy tym auto ma budzący poczucie solidności design, w połączeniu ...

01 Sty 2018, 23:17

Pasek idzie łatwo rozpoznać czy był wymieniany, rolki i napinacze w sumie też da się zweryfikować. Co do pompy, można sprawdzić wycieki i przy zdjętym pasku jakie ma opory oraz luzy. Generalnie fachowiec pozna czy jest ok i czy trzeba wymieniać na już, czy za kilka miesięcy (aczkolwiek gwarancji nie masz nigdy).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

01 Sty 2018, 23:25

Ona ma tam też dziwnie w tych notatkach co kiedy było robione. Bo ma wymianę rozrządu w 2015 (tak jakby od razu po zakupie) przy 196 tyś i dokładnie rok później w maju znów ma wpisaną zmianę rozrządu przy 207 tyś km. Aktualnie są 222 tyś. Nie wiem ogólnie, jak to rozumieć. Wiem, że dla pewnosci lepiej byłoby wymienić, ale dużo innych wydatków mam innych i próbuje ocenić, czy ten rozrząd konieczny
Wodny90
Początkujący

02 Sty 2018, 11:27

Może pod rozrządem kryje się wymiana oleju, może ktoś mu to ogarniał i myślał że wymienił, a nie wiedział co. Mówię, podjedź do kogoś ogarniętego i niech oceni (tylko kogoś zaufanego, bo u mnie jeden stwierdził że belka natychmiast do wymiany, a drugi powiedział że jest jak nowa, partacze...).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007