Pierwsze autko do tuningu!

08 Cze 2009, 17:58

[link do oferty na Allegro wygasł] zapewne marzenie autora tematu.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

08 Cze 2009, 19:46

no calkiem mozliwe ale musze przyznac ze ta hania jest super bo znam ja ze zlotow :lol:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Cze 2009, 19:51

@qki007 ale brzydal ten civic :twisted:
Dobra rada odemnie jeśli masz 18 tys na auto i kilka tysiecy na tuning to dołóż te kilka tysięcy do tych 18 zostaw kasę najwyrzej na dobre felgi i kup droższe auto z silnikiem którego moc będzie Ci wystarczająca bo po co obciążać silnik tuningiem mechanicznym jak mozna odrazu kupić auto z większą mocą. A jakie auto to juz zależy co Ci sie podoba. I z tymi szaleństwami to nie przesadzaj za mocno.
PS
@ Loosmo, barol91 a co was obchodzi skad chłopak ma kasę, jego sprawa skupcie sie na pomocy w wyborze auta a nie na rozkmince z kad ma kasę.
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

08 Cze 2009, 20:10

luzzz troche nas ponioslo fakt :wink: ale dobra wracajac do tematu to mozesz zrobic tak jak jeden synek ode mnie sprowadzil sobie z Niemiec czarne BMW 320D E46 juz po lifcie
cos w tym stylu [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] zalozyl alumy 17 i troszke ciemniejsze szybki i smiga sobie a bunia prawie na wypasie bo tylko skory brak
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Cze 2009, 20:21

Witam.
Zakładam że jesteś młodym kierowcą, dlatego jak kolega wyżej radzę ostrożność zachować i przede wszystkim zdrowy rozsądek.
Za 18 tyś kupisz już porządny samochód, do tego zakup ładne alufelgi, jakiś spojler czy lotkę dobry zestaw audio i na początek moim zdaniem powinno Ci wystarczyć.
Konie jak są pod maską to dobrze ale trzeba umieć nad nimi zapanować.
Pozdrawiam.
stasiowski121

08 Cze 2009, 21:00

Dzięki wysztkim za pomoc:)
lecz bmw niby fajne ale krecą mnie bardziej autka typu civic oczywiście po tuningu tego typy jak kolega wcześniej wysłał:) tylko że ja bym chciał model nowszy ale tez z takim tyłem:P
Tylko zastanawia mnie to czy te 105KM wystarczy:P peugot ma za tą samą cene 136Km a jest chyba i lżejszy:) zobaczcie czy nie lepszy taki od civic? http://c.wrzuta.pl/wm15293/4eb4bdda0010 ... 61D4s&ft=d
Chociaż zastanowię się nad tą e46:) z góry dzięki jeszcze raz!
autko1
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

R5 Turbo 3E - auto stworzone do driftu
    R5 Turbo 3E łączy w sobie ultratechniczny design i wybujałe formy z licznymi odniesieniami do sportu samochodowego oraz do świata gier wideo. Takie połączenie przenosi showcar w sferę nowoczesności i technologii na pograniczu ...

08 Cze 2009, 21:03

ludziom sie wydaje, ze jak kupia mocne auto zrobia jakis tuning to staja sie super kierowcami?

do autora: jesli masz duzo kasy i umiesz dobrze jezdzic i jestes ogarniety to ok - takie cos jest dla ciebie. w innym wypadku daruj sobie i zrob jak radza inni - kup lepsze/nowsze autko.
Dla mnie osobiscie lepszy jest dobry, dynamiczny, sprawny samochod ktory pochodzi kilka lat zanim go sprzedam, niz wieloletni zdechlak, ktory na zewnatrz wyglada atrakcyjnie a na drodze prowadzi sie jak kupa zlomu.

Poza tym wyobraz sobie sytuacje - zrobisz sobie super autko i je rozwalisz albo ktos ci w tym wydatnie pomoze. Zeby sie w takie cos bawic to albo trzeba miec 2 samochody - jeden na co dzien i jeden na popis albo miec pieniadze bo naprawa takiego samochodu to nie sa takie grosze jak normalnego.
To nie jest sztuka kupic auto za caly dostepny budrzet a potme zebrac na bezyne, sztuka to kupic dobre auto i potem miec za co je utrzymac i ewentualnie naprawic:)
coldrain
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

08 Cze 2009, 21:06

qki007 napisał(a):http://moto.allegro.pl/item654919220_hona_civic_coupe_tuning.html zapewne marzenie autora tematu.

Kozak :D
Ale troche ameryką smierdzi :razz:
Do przylansowania sie i tuningu to mysle ze del sol bylby niezly ;)
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

08 Cze 2009, 21:13

no i musze poprzec kolege coldrain w 100% zgadzam sie slowo w slowo :wink:
Barol
Awatar użytkownika

08 Cze 2009, 21:14

fajne! ale liczy sie dla mnie zeby nie było starsze niż 1998!
Co myślice o tej alfie? Jest to benzyniak ale myślałem też na diselkiem 1.9 jtd 150KM [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Włożyć lepsze fele przyciemnic szybki i gleba?
Czy lepiej coś innego? mam już taki mętlik w bani że już niechecem tego civic ani mazdy mx5!
Może tą alfe albo a6 c5 albo a4 b5 albo bmw e46? pomóźcie!
autko1
Nowicjusz

08 Cze 2009, 21:19

ja bym pomyslal nad E46 320D
Barol
Awatar użytkownika

08 Cze 2009, 21:23

No dobra a co myślicie o a6 1.9tdi do tego gleba szybki i kółka:)? i lampy czy ostatecznie brać tąe46 2.0d?
autko1
Nowicjusz

08 Cze 2009, 21:26

A może Seat Ibiza CUPRA ? Masz tu takiego już trochę po tuningu :twisted:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A resztę kasy będziesz miał na blacharza :lol:

Kolego skaczesz po tych samochodach jak nie wiem co, od Civica poprzez Peugeota a na Alfie kończąc. Ja wiem, że jak się kupuje samochód a w dodatku pierwszy to się to robi raczej okiem niż rozumem, sam kiedyś kupowałem 1 wóz. Także weź może trochę ochłoń i podejmuj rozważne i mądre decyzje.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

08 Cze 2009, 21:36

Seacik fajny!
wiem o tym że podejmuje pochopne decyzje ale dziwicie mi się? heh
A co do seata co myślicie o leonie 1.9tdi ten pierwszy wypust!
autko1
Nowicjusz

08 Cze 2009, 21:49

ludzie, co się czepiacie chłopaka i się z niego śmiejecie
każdy ma kiedyś 18 lat i swoje pomysły na życie i wszystko co z nim związane
moim zdaniem robienie czegoś takiego mija się z celem, bo jeśli tuning to tylko jak się to robi z głową, czyli tak na prawdę kupa kasy w kieszeni i do roboty
ale każdy robi co chce
tomek84
Początkujący

Miejscowość: kraków