REKLAMA
Polo III za 3000zł to będzie zlom.. odpuść..
Te warte uwagi
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
granatową Astre i 106 wrzucalem wyzej.
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dziwna sprawa. Jak kupisz auto z ważnym OC ,to tylko zgłaszasz że będziesz z niego korzystał i nic się nie dopłaca. Chyba że ktoś prosi o przepisanie polisy na siebie,wtedy robią rekalkulację. Zasada jest taka że kupiłeś auto z ważną polisą OC i możesz ją wyjeździć do końca bez ŻADNEGO DOPŁACANIA! jak masz wątpliwości to zadzwoń na infolinię PZU. Jak tak zrobiłem kiedyś i taką dostałem odpowiedź.Później zawsze tak robiłem z różnymi ubezpieczalniami i zawsze taka zasada obowiązywała. Poza tym teraz nie trzeba wypowiadać OC,bo się już nie przedłuża automatycznie.jurek600 napisał(a): No i przyslali mu do placenia za te 2 miechy co jezdzil na tamtym OC
Taką Astrą z tym samym silnikiem z 95r jeździłem 5 lat. Auto prędzej się znudzi niż mechanicznie podupadnie... Tanie jeżdżenie,tanie naprawy i tanie części. Same zalety. Silnik prosty i długowieczny. Niewysilony więc przejeżdża kilkaset tysięcy kilometrów bez problemu. Dobry do lpg i wcale nie taki powolny jak na 60 KM.kmldbz napisał(a):A ile spala taka astra w mieście? No i jak z jej awaryjnością, częściami?
artur73 napisał(a):Taką Astrą z tym samym silnikiem z 95r jeździłem 5 lat. Auto prędzej się znudzi niż mechanicznie podupadnie... Tanie jeżdżenie,tanie naprawy i tanie części. Same zalety. Silnik prosty i długowieczny. Niewysilony więc przejeżdża kilkaset tysięcy kilometrów bez problemu. Dobry do lpg i wcale nie taki powolny jak na 60 KM.
Pozy tym rocznik !!! Najlepsze roczniki Astr F to od liftingu czyli koniec ,roku 94,95,96 i 97. Te Astry wychodziły z niemieckiego macierzystego zakładu. Później produkcja była w Gliwicach i mimo że mechanicznie gliwickie są ok,to korodują o wiele wcześniej niż te starsze "niemieckie". Zasadę tę potwierdziłem w doświadczeniu kilkukrotnie.
Ja też to potwierdzam. Może nie uwierzycie ale Astra którą miałem 95r, 1.6 8v 75km sedan do dziś jeździ bez rdzy i nie miała żadnej naprawy blacharskiej. Przebieg aktualny to około 120 tysięcy (oryginał). Polecam bardzo to auto, nie miałem z nim żadnych problemów.artur73 napisał(a): Najlepsze roczniki Astr F to od liftingu czyli koniec ,roku 94,95,96 i 97. Te Astry wychodziły z niemieckiego macierzystego zakładu. Później produkcja była w Gliwicach i mimo że mechanicznie gliwickie są ok,to korodują o wiele wcześniej niż te starsze "niemieckie". Zasadę tę potwierdziłem w doświadczeniu kilkukrotnie.