Pierwsze autko ok 3 tyś.

20 Lut 2014, 14:52

Zapytaj wprost czy przypadkiem nie była uderzona w tył :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Lut 2014, 14:59

Warto przy tym oglądnąć boczne szyby z tyłu jaki mają rocznik.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

20 Lut 2014, 15:02

OK dzięki, na coś jeszcze warto szczególnie się przyjrzeć? ;) nie jest to wiadomo nówka, auto za 2 kafle ale warto, by jednak troche pojeździła. Genaralnie odradzacie czy też nie?
kmldbz
Nowicjusz

Auto: Nie mam

20 Lut 2014, 15:04

Jeżeli sprzedający ukrywa to że auto było uderzone to może ukrywać też inne wady więc trzeba być bardzo czujnym :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Lut 2014, 15:30

Moim zdaniem wymiana tylnej klapy to pikuś w aucie w tej kasie. Ważne jak jeździ ,czy korozja jest od spodu np. czy progi od dołu nie są z "papieru",krawędzie błotników tylnych itp.
Auto musi być zadbane mechanicznie ,a nie takie że jak cokolwiek się weźmie w rękę to się rozpada albo nie działa. Po tym poznasz czy właściciel dbał trochę o auto,czy tylko pozbywa sie problemu... W aucie za 2 k ważne są tak prozaiczne sprawy jak stan opon,dywaników czy mechanizmów opuszczenia szyb lub połamanych korbek . To będzie generowało czas i niepotrzebne koszty. Nowe opony to z 400 zł dobre używki,rozrząd z 400 zł z robotą,a olej i filtry oraz świece i kable,to kolejne 300 zł. (O ile pamiętam w tej Astrze 1,4 są świece dwuelektrodowe oryginalnie i tutaj komplecik kosztuje koło 100 zł). Tak więc jak się sumuje koszty na starcie ,to może wyjść kolejny 1000 zł. lepiej więc auto kupić zadbane z ładnymi oponami np... :yes:
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM

20 Lut 2014, 15:34

No zdaje sobie sprawę, że to jeszcze autka nie dyskwalifikuje, zobaczymy jak reszta. dzięki za rady i wskazówki :) hehe, dam znać.
kmldbz
Nowicjusz

20 Lut 2014, 17:07

Z mojej strony proponuje Fiata Punto I, Daewoo Lanos, Nissana Micre.
Slim17
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Saab 9-3 SS
Silnik: 2.0T 210KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

20 Lut 2014, 19:35

Nie zawsze obecny właściciel musiał mieć stłuczke,czasami zdarzy sie że ktoś kupi już auto powypadkowe nawet o tym nie wiedząc. Ten z linku za grosze więc można na to przymknąć oko czy było bite czy nie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Lut 2014, 19:18

Jeżeli mogę to chciałem się podpiąć do tematu, ponieważ też jestem w trakcie poszukiwania samochodu i znalazłem taką Astre [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Na co tutaj zwrócić uwagę?
kamil94
Nowicjusz

21 Lut 2014, 19:55

"Silnik to 1.6 101 km 8v (c16se) bezawaryjna jednostka moim zdaniem najlepsza jaka może byc w tych oplach" gość raczej niewie co pisze,ten 1.6 lubi wcinać olej i nie każdy gaz do niego podejdzie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012