Pierwsze auto +/- 16k. (BMW E46 Vs. Toyota Celica VII)

10 Lip 2012, 02:21

Jako że to mój pierwszy temat tutaj, witam wszystkich serdecznie. Otóż nadszedł ten dzień kiedy zdałem prawko, i w końcu mogę zacząć poszukiwania auta dla siebie. Na ten zakup chcę przeznaczyć +/- 16k, wiadomo jak się coś znajdzie to może i 18k. Dużo szukałem już aut dla siebie zanim zdałem prawko. Najpierw chciałem coś bardziej dojechanego tak na rok do 6,7k ale doszedłem do wniosku że lepiej kupić coś lepszego i mieć już na dłużej a po prostu ostrożnie jeździć. Najpierw podobało mi się e36, i to już od dawna, myślałem też o pługu 206 i kilku innych. Teraz jednak po zmianie kosztów zmieniłem też oczekiwania. Zakochałem się w RX-8 ale odrobinkę za dużo pali ;). No i nie owijając w bawełnę do finału doszły E46 compact 2.0 diesel oraz Celica 7 Gen. Czytałem coś że na taką celice żeby było bezpiecznie trzeba więcej wydać, aczkolwiek to były tematy sprzed 1, 2 lat i nie wiem jak jest obecnie. Które auto polecilibyście mi? Kolega który miał Celice 6 gen odradza mi 7, twierdząc że najnowsza celica tylko ładnie wygląda i dużo popsuli względem starszych i już nie tak fajnie się prowadzi. Co sądzicie? Za wszelką pomoc ogromne dzięki! Pozdrawiam!

PS: Tak zupełnie mimochodem bo akurat po napisaniu mi się przypomniał ten model, da radę dorwać w tej cenie Audi TT w dobrym stanie? Jeśli tak to również proszę o opinie.
KeyZi
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 07 2012

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jak zmienia się Toyota GT86 Kuby Przygońskiego zimą
    "Przerwa zimowa to najważniejszy moment w rozwoju technologicznym, bo wtedy wprowadzamy wszystkie duże zmiany. I tak się dzieje w każdej dziedzinie motorsportu" mówi Kuba Przygoński, który szykuje swoją Toyotę ...