Witam
![Wink ;)]()
Jeśli chodzi o Golfa MK3 to faktycznie lubią one gnić, niestety. Ja osobiście zakupiłem VW Golfa MK2, z silnikiem 1,6 (70KM,51kW spalanie między 8 a 10 litrów na 100KM PB95, w zależności od tego jak go traktuję. W trasie spalił mi ok 7,5/8L na 100KM jadąc 100-130). Za kwotę 3 tysiące złotych można kupić egzemplarz z dobrą blachą (u mnie małe ognisko korozji jedynie na tylnej klapie, oraz z tyłu przy lewym nadkolu) natomiast auto spisuje się na prawde bardzo dobrze, i chwalę sobie gdyż pomimo wieku nic się w nim nie psuje, poza paliwem nic w auto jeszcze nie włożyłem, przegląd przeszedł bez najmniejszych problemów. Pozostaje kwestia gustu, mówisz że dla Ciebie zbyt kanciasty, bo technicznie na prawdę polecam, jeśli już nawet coś padnie, to nawet laik z pomocą forum chociażby kupi za grosze nową część i sam ją wymieni.
W przypadku jednak Golfa MK2 odradzam silniki 1,3 - przy komplecie pasażerów te silniki na prawdę nie znają pojęcia dynamiki, przy 1,6 można już dość żwawo pojeździć, natomiast przy 1,8 można na prawdę poszaleć nawet przy pełnym obiążeniu, a spalanie przy spokojnej jeździe nie powinno przekraczać 10 litrów na 100KM. Diesle odradzam, ze względu na wiek - jednak silniki mają już często zrobione pół mln kilometrów, chodzą jak małe traktorki, a i mocą zbytnio nie grzeszą za to można zejść spokojnie do 6 litrów na 100KM w cyklu miejskim, kto co lubi.