Pierwsze auto 5tys.

08 Gru 2011, 21:26

No i tak się rozglądam i nic ciekawego nie znajduje a w międzyczasie budżet rośnie i aktualnie jest już 5000zł , jakieś propozycje?
Mozgi
Nowicjusz

09 Gru 2011, 00:51

A może vv passat b3 , audi 80 b3 może b4?(ocynk) Peugeot 405 ? honda civic V? (autko nie psuje chociaż fakt blacha jest dosyć słaba)
panaas
Nowicjusz

Auto: `

09 Gru 2011, 21:47

Passaty odpadają -szukam czegoś 3-drzwiowego ewentualnie 5 drzwi w Golfie III.
Audi 80 -to co wyżej - coupe odpada.
Peugeot - dość ciekawa propozycja , fajne wyposażenie - temat warty uwagi.
Civic V -jeden z moich faworytów tylko czy za 5K dostane coś zadbanego a nie od młodego gniewnego z pseudo-japatuningiem.
Mozgi
Nowicjusz

12 Gru 2011, 21:29

za 5 k powinieneś znaleśc coś seryjnego w miare możliwego fakt faktem moze bedzie trzeba czasem dolać troszke oleju ale to normalne w hondach ale mimo to auto jest godne uwagi:)
panaas
Nowicjusz

12 Gru 2011, 22:45

Mozgi za 5tysięcy spokojnie kupisz Civica V w db stanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Gru 2011, 22:53

A więc wracam do punktu wyjścia Golf III vs. Civic V
Mozgi
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

13 Gru 2011, 22:55

Skąd jesteś dokładnie?
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

14 Gru 2011, 02:56

JA wybrał bym civia :)
panaas
Nowicjusz

14 Gru 2011, 10:03

Jestem z okolic Inowrocławia (Kuj.-Pom.)
Mozgi
Nowicjusz

14 Gru 2011, 10:23

A może coś młodszego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] miejsca w sumie prawie tyle co w golfie tylko że bagażnik mniejszy,może być łatwiej o ciekawy egzemplarz niż w przypadku golfa lub civica :)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

14 Gru 2011, 12:12

Też uważam że Polo będzie zdecydowanie lepszym wyborem no ale co sie komu podoba.

Przejrzałem oferty z Twojej okolicy i znalazłem takie coś:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - mój faworyt.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

14 Gru 2011, 15:46

Francuzy odpadają ,astry strasznie szybko gniją.
Polo bardzo poważnie rozważałem - bagażnik nie jest mi potrzebny jakiś duży ,polo by było wystarczające jednak mam teraz w rodzinie golfa III z własnie tym silnikiem 1,4 i w dłuższej trasie niestety jest to męczarnia , przy 60kM wyprzedzanie ciężarówki to trochę drogi potrzebuje dlatego interesują mnie silniki 1,6-2,0 lub właśnie Hondowskie silniki 1,4 z których jest wydłubane 90kM.
Mozgi
Nowicjusz

14 Gru 2011, 16:53

Witam , podepne się do tematu bo widze że jest nowy a też szukam autka do 5tyś.
chce coś , żeby się tanio jezdziło , więc w gazie.

Co sądzicie o bmw e36? ewentualnie audi 100 c4?
są 2 szkoły , szczególnie o tym bmw , że bmw e36 za 5tys to trumna , i nie warto , studnia bez dna itp.
Ale są tez ludzie , ktorzy twierdzą , że można znaleść jeszcze całkiem przystępny egzemplarz , i co do spalania to wcale nie jest źle , bo przy silniku 1,6 albo 1,8 zmieści się w 10l gazu.
Co sądzicie?
freezerq
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

14 Gru 2011, 17:07

Moze i znajdziesz E36 jezdzace(napewno idealny one nie bedzie, jak silnik itp bedzie ok, to bedzie poobijany czy mial zniszczone wnetrze), ogolnie to autko jest ok, audi 100 C4 tez dobry wozek.

Na pewno wiekszosc tanich E36 to sa trupy, jak chcesz szukac nie trupa to szukaj, nikt ci tego nie broni, moze znajdziesz, ze spalaniem 10l gazu to prawda, ile by taki maly silniczek mial niby palic.

Trafisz na wydzwonione E36, ktore ktos kupil z 2 lata temu, wlozyl w to zeby sie dalej dalo jezdzic 3-4k zl, ma juz dosyc tego autka to sprzedaje dalej, ty kupujsz i wszystko(lub prawie) co sie mialo zepsuc juz zostalo wymienione przez poprzedniego wlasciciela, zalezy na co trafisz i tyle. Nigdy nie poznasz pelnej ani prawdziwej historii ponad 10 letniego autka, ktore juz mialo 3 lub wiecej wlascicieli.

Za 5k zl krajowy Lanos jest po prostu duzo pewniejszy i tyle.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

14 Gru 2011, 17:28

Mozgi dlaczego francuzy odpadają?Tylko niemów że wierzysz w te głupie stereotypy.
Astra fakt lubi gnić ale jak trafisz zdrowy egzemplarz to spokojnie pojeżdzisz dłuższy czas bez niej.
Co do Polo to ja mam styczność z wersją która ma silnik 1.4 75KM i naprawde z ręka na sercu przyznaje że w 4-5osób gładko daje sie rozpędzić załóżmy do tych 100-120km/h.60KM fakt jest marne ale w Golfie,gdyż Polo jest dużo lzejsze od niego i w nim nawet wystarcza.

freezerq za 5tysięcy owszem kupisz E36 ale jak już poprzednik wspomniał,auto będzie po przejściach i raczej napewno za te pieniądze nie kupisz bezwypadkowego.Na 100% bezwypadkowego musisz wydać znacznie więcej.
Co do spalania to z tego co sie orientuje to 1.6 nie jest zbytnio polecany ale 1.8 ma już lepsza opinie i on te 10-11l lpg powinien spalić,no chyba że co chwile będziesz butował to nawet 15l łyknie.
Za 5tysięcy wspomniany Lanos też będzie dobry,auto napewno krajowe,z małym autentycznym przebiegiem,wyposażenie też ma dobre no i silniki dobrze znosza lpg.
Barol
Awatar użytkownika