Pierwsze auto, budżet 5 tys. zł.

22 Lis 2016, 15:48

Witam, wiem że na starcie powiecie mi, że takich tematów były setki, jak nie więcej. Mimo wszystko, chcę spróbować w moim temacie, bo nie mogę znaleźć aktualnych ofert z Łódzkiego, czy okolic. Tak jak w temacie, zdałem prawko, chcę kupić pierwsze auto. Znam zasadę, że w moim budżecie bierze się to co jest w dobrym stanie. Nie mam żadnego konkretnego modelu, czy czegokolwiek, chce żeby auto było tanie w eksploatacji, jakiś wkład finansowy może być (wiem, że i tak będzie musiał być). Jedyne wymagania to hatchback, oraz miejsce docelowe zakupu w województwie łódzkim. Zależy mi żeby wybrane przez was auto miało w miarę tanie części.

Dzięki z góry, podsyłajcie jakieś linki, propozycje. Jestem otwarty na wszystkie porady, oczywiście doświadczonych w temacie osób. Na zakup mam około dwóch tygodni.
Mikmak
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 11 2016
Auto: Nie mam

22 Lis 2016, 15:59

Ja jako pierwsze auto kupiłem Astre II benzynka, być może coś sensownego w tej cenie kupisz.
Bartis
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 11 1990
Auto: Audi A4
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Diesel

22 Lis 2016, 16:46

Podaj więcej szczegółow,jak często masz zamiar użytkować auto,jaki rodzaj nadwozia preferujesz,paliwo itd.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Lis 2016, 16:55

Barol napisał(a):Podaj więcej szczegółow,jak często masz zamiar użytkować auto,jaki rodzaj nadwozia preferujesz,paliwo itd.

Jazda do 30km na ogół. Nie mówie o jeździe dzień w dzień, 3-4 razy w tygodniu. Co jakiś czas dalszy wyjazd do 150km, ze 2 razy w miesiacu. Najlepiej żeby to była benzyna, nie narzucałem z góry bo zazwyczaj i tak podrzucaliscie lpg. No i hatchback tak jak wyzej pisalem.
Mikmak
Nowicjusz

22 Lis 2016, 17:06

Zerknij:
[link do oferty na Olx wygasł] - błąd w mocy,ktoś wpisał kw zamiast km (ten silnik ma 86km).
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - poproś o więcej zdjęć i znowu błąd w mocy (60km).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Lis 2016, 19:57

Barol napisał(a):Zerknij:
[link do oferty na Olx wygasł] - błąd w mocy,ktoś wpisał kw zamiast km (ten silnik ma 86km).
[link do oferty na Olx wygasł] - poproś o więcej zdjęć i znowu błąd w mocy (60km).

Dzięki za tą partię :ok: z tego co wymieniłeś tylko ten citroen przypadł mi do gustu. Nie wiem, z opisu wydaje się zbyt okej, żeby faktycznie było to wszystko prawdziwe.
Mikmak
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Vision RS - innowacyjne wnętrze
    Usportowione i wykonane z produktów najwyższej jakości – takie jest wnętrze Skody VISION RS. Kompaktowy, oddający dynamicznego ducha model RS można już teraz obejrzeć na udostępnionych przez markę szkicach i ...