Pierwsze auto dla młodego kierowcy - 10 tys. zł

09 Wrz 2020, 23:02

Cześć, szukam pierwszego samochodu dla młodego kierowcy (kobiety). Chciałabym się zmieścić w 10 tys. złotych, max 12 tys.

Szukam małego, zwinnego auta, którym wszędzie zaparkuję. Jeździć nim będą dwie osoby dorosłe, więc wielkość tylnej kanapy nie ma znaczenia. Jako że nie mam zbyt dużej wiedzy, to szczególnie zależy mi, żeby był jak najmniej awaryjny. Nie będę pokonywać nim dużych odległości, typowa miejska jazda kilka razy w tygodniu.

Myślałam nad Fordem KA, znalazłam ofertę za 10 tys. Z silnikiem diesla - ktoś z Was może coś więcej powiedzieć na temat tego modelu? Co byście polecili/odradzili? Będę bardzo, bardzo wdzięczna za pomoc i wszystkie sugestie :)

Olab
Nowicjusz

10 Wrz 2020, 01:40

Jakiś link do ogłoszenia?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Wrz 2020, 05:54

Już podaję: [link wygasł]
Olab
Nowicjusz

10 Wrz 2020, 10:32

Duży minus to brak klimy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Wrz 2020, 10:57

Właśnie to mnie najbardziej powstrzymuje przed zakupem, bo w cieplejsze dni w korku może być to mocno uciążliwe :/ Poleciłbyś jakieś inne auto? Myślałam jeszcze nad Hyundai i10 i Toyotą Aygo/Citroenem C1.
Olab
Nowicjusz