Całkiem przyzwoicie się prezentuje,jak będziesz oglądał to zwróć uwagę na tylne koła czy stoją prosto czy /--\ bo jeśli to drugie to czeka Cię wymiana belki (belka 150-200zł,wymiana 250-300zł) niestety przypadłość Corsy i ja na początku nie zwróciłem na to uwagi i niestety musiałem wymieniać belkę (doszły jeszcze koszty nowych przewodów hamulcowych gdyż stare były pordzewiałe).
Przednie zawieszenie szybko też lubi się zużywać do tego dochodzą wycieki z silnika (nie zwracaj uwagi na pokrywę zaworów i ew. wyciek z okolicy aparatu zapłonowego bo to standard i groszowe sprawy. Skup się na głowicy czy się spod niej nie leje i na świece czy tam nie ma wycieków). Miska olejowa również czy nie leje.
Nie zraż się do wbijania wstecznego i jedynki (nie zawsze łatwo wchodzą - u mnie nawet przy toczeniu się mają ciężko załapać).
Ogólnie jest jeszcze kilka niedużych defektów ale to nic poważnego i są to groszowe sprawy.
No a sam silnik 1.4 60km zbiera się całkiem ładnie (u mnie niestety od dłuższego czasu jest problem z tym i nie mogę znaleść przyczyny) no i bardzo przyzwoicie pali (u mnie w 80-90% jazdy po mieście zadowoli się 7.5l pb,powiem szczerze 8l mam ciężko osiągnąć a czasami mam ciężką nogę
).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.