REKLAMA
Witam,
Jestem młodym, świeżo upieczonym kierowcą, zaledwie kilka dni temu zdałem egzamin państwowy i czekam jeszcze na dokument, ale już powoli zaczynam się rozglądać za jakimś pierwszym autem.
Szukam czegoś niedużego, ekonomicznego i mało awaryjnego, czym będę jeździł głównie na uczelnię, do pracy (~35km w jedną stronę), kilka razy w roku dłuższe wypady (kilkaset km) no i pewnie jakieś zakupy w mieście. Raczej interesowało by mnie auto typu hatchback (fajnie jakby było 5-drzwiowe), ale jestem otwarty na inne propozycje. Z wyposażenia nie mam jakichś konkretnych wymagań, na pewno musi być klimatyzacja i ogrzewanie. Chciałbym żeby auto posłużyło mi kilka lat.
Biorąc pod uwagę koszty utrzymania, ewentualnych napraw i ubezpieczenia, na samochód chciałbym wydać nie więcej niż 16-17k, ale jeśli by było coś bardzo ciekawego drożej, to absolutną górną granicą jest 20k. Mieszkam na górnym Śląsku, okolice Bytomia, Katowic.
Co byście ogólnie polecili dla kogoś takiego jak ja?
Zrobiłem małe rozeznanie na OLX i Allegro i wyróżniłem sobie następujące oferty (starałem się wybierać tylko ogłoszenia od osób prywatnych, auta nie sprowadzane z zagranicy):
1. [link do oferty na Olx wygasł]
2. [link do oferty na Olx wygasł]
3. [link do oferty na Olx wygasł]
4. [link do oferty na Olx wygasł]
5. [link do oferty na Olx wygasł]
6. [link do oferty na Olx wygasł]
7. [link do oferty na Olx wygasł]
8. [link do oferty na Olx wygasł]
9. [link do oferty na Olx wygasł]
10. [link do oferty na Olx wygasł]
Co sądzicie o tych ogłoszeniach?
Za każdą odpowiedź i pomoc z góry dziękuję