REKLAMA
Witam i od razu do rzeczy!
Z góry proszę o to by nie odpowiadać w stylu "kup sobie rower" jak nie ma się nic ciekawego do powiedzenia to proszę o nie udzielanie odpowiedzi na tyle mi pozwala budżet aby zakupić auto.
Poszukuję auta, które raz na tydzień lub dwa pokona trasę taką jak 200km, a więc w grę wchodzi spalanie. Raz na jakiś czas planuję dłuższy wypad np. w góry, warto by było aby zmieściły się ewentualne bagaże i najważniejsza kwestia to pojemność gdyż nie posiadam zniżek. Jeżeli chodzi o mój wiek to 21 więc mam zwyżki. Jestem z Opolskiego. Do tej pory jeżdżę samochodem rodziców. Nie mam ciężkiej nogi jeżeli auto pali dużo staram się jechać w miarę oszczędnie ale nie jestem "dziadziusiem spowalniającym innych".
Auta, które już brałem pod uwagę:
- golf 2 1.6D - zainteresował mnie ten egzemplarz golfa ze względu na prostą budowę jak i również spalanie, części nie są drogie więc to na plus ale OC wyszło 1100 zł wraz ze zniżkami rodzica i tutaj wystąpił problem..,
- saxo/106 - nadal jestem tym zainteresowany ale przeraża mnie trochę ta tylna belka nie wiem jak jest z funkcjonalnością tego auta ludzie różnie o tym piszą,
- punto obojętne czy będzie to 1 czy 2 - większość niestety zgnita no i to nieszczęsne wspomaganie..
- nissan micra 1.0,
- opel corsa 1.2 16v
- renoult clio 1,
- seicento - traktuję to jako ostateczność wiem, że jest to auto tanie w eksploatacji, przeraża mnie trochę test zderzeniowy ale to samo tyczy się powyższych więc jeden czort
Proszę nie proponować tico ani matiza .
Sporo się naczytałem o tych samochodach i nie tylko o tych... postanowiłem się poradzić was może ktoś ma jakiś pomysł. OC małych samochodów wyszło mi w granicach 500 zł.
Liczę na pomoc