Pierwsze auto do 3,5tys zł

21 Cze 2012, 15:58

Bierz Punto 1.2 75KM,średnio łyka 7l pb,miejsca nawet dość sporo w środku,części tanie i łatwo dostępne,za 3500zł znajdziesz spokojnie zadbany egzemplarz.
Kolega na początek kupił sobie takie Punto,przejeżdził ponad rok,znalazł pewną robote i zmienił na Astre II i nie narzeka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Cze 2012, 17:42

Barol napisał(a):Bierz Punto 1.2 75KM

chciałbym ale ciężko znaleźć. jest kilka 1.1 i jedno 1.2 60 z klima bez gazu. było ładne 75 ale na drugi dzień jak chciałem jechać to już było sprzedane. mam na oku golfa i vento 1.8. wg opinii silnik ten spala średnio 9l. części też nie są drogie. przy mojej jeździe wydaje mi się że tych 10l nie odczuje:/. mam dylemat.
astre 1.6 już szybciej znajdzie.
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie

21 Cze 2012, 19:05

To już lepiej ten 1.2 60KM.
Za te pieniądze dostaniesz jeszcze coś takiego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jest nawet klima :mrgreen:
[link do oferty na Allegro wygasł] - wygląda na zadbanego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Cze 2012, 20:42

no tak ale jest bez gazu:P
te co podałeś nie wszystkie mają gaz i jeszcze jedna ważna rzecz to taka że budżet skoczył do 4 tys.

to co mnie zainteresowało :
scrolll
Początkujący

22 Cze 2012, 03:57

Ten Golf jak na swój wiek wygląda nawet ok.
Vento też choć chyba miało malowane drzwi kierowcy.

Tutaj masz jeszcze Astre [link do oferty na Allegro wygasł] (ma klime i sekwencje) i taki Lanos [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] choć widać że łyżwa pod przednią lewą lampą ma inny odcień i 154tys to on napewno nie ma.
Barol
Awatar użytkownika

22 Cze 2012, 16:12

vento początkowo kosztowało 4800 więc może być coś w nim nie tak do końca, ale malowane może być w końcu już 18 lat ma. a co do golfa to w rozmowie telefonicznej gość zapewniał mnie auto nie ma grama rdzy i szpachli oraz zaprasza z miernikiem. mówił też że chce dużo bo o takiego golfa dzisiaj trudno. no ale wiadomo jak to jest przez telefon - wszystko cacy. dziś pada, ale może jutro jak mi sie uda to pojadę zobaczyć tego golfa, pod warunkiem ze się zdecyduję na silnik 1.8. auto jakie by nie było i tak będzie na ojca. ubezpieczenie auta z silnikiem 1.8 wyjdzie z 400zł. jest popyt na auta z małym silnikiem i o punto zadbane z gazem trudno, wiec może się skuszę na 1.8 :/.
scrolll
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Peugeot 208 1,2 PureTech o mocy 110 KM
    Samochód ten wyposażony jest standardowo w silnik generujący 110 KM. Jest to jednostka benzynowa o pojemności 1,2 litra, umożliwia ona przyspieszenie od 0 do 100 km/h w czasie 10,7 sekundy, s średnie spalanie według ...

22 Cze 2012, 16:24

po zamiatane - golf sprzedany :(.
scrolll
Początkujący

28 Cze 2012, 12:22

witam
golf i vento poszły niestety:/. mam na oku teraz co innego. 40 km ode mnie jest 306 z 95 roku, 1.4 +gaz, jakieś tam wyposażenie jest, belka zrobiona i amory też wymieniane nie dawno. cena ... 5 tys. uważam że mimo wszystko jest za wysoka:/. maksymalnie 4.5 moge dać. co myślicie o tej cenie? dodam że szału nie ma... tzn alufelg, weluru i kubełkowych foteli tak jak ma lepszą wersję przystało.
scrolll
Początkujący

28 Cze 2012, 15:26

Zdecydowanie za dużo.
Barol
Awatar użytkownika

02 Lip 2012, 09:48

ehhh nie mam szczęścia do poszukiwań. znalazł się ktoś kto dal za tego 306 5 tys., wczoraj trafił się golf 1.6 z 3 letnią instalacja, 2 kompletami kół i niezłym wyposażeniem za 5 tys ale gdy dzwoniłem do sprzedawcy to akurat kompletował dokumenty bo auto było już sprzedane (wystawione w sobotę o 19 a w niedziele o 13 było sprzedane). mam takie coś jeszcze [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] . kolega proponował mi się nad nim zastanowić ale poczytałem opinie o tym silniku i jakoś mnie to zniechęciło, sporo negatywnych opinii. patrze na części i np kpl sprzęgło LUK-a 250 zł. może ktoś ma swoją opinie na temat tego auta i silnika?
scrolll
Początkujący

02 Lip 2012, 14:58

Najgorszy silnik to 1.4,1.6 cieszy sie dobrą opinią zazwyczaj ale jest paliwożerny.
Ogólnie tą Brave z linku bym sobie odpuścił,ponieważ przód i tył był malowany (8fotka - widać inny odcień drzwi i tylnego błotnika),przedni lewy błotnik jaśniejszy od reszty (3foto).
Barol
Awatar użytkownika

02 Lip 2012, 23:01

ciekawie wygląda ale ceny części wysokie.
scrolll
Początkujący