Pierwsze auto do 3 tysięcy

08 Cze 2016, 22:44

Witam wszystkich! Nie będę zbyt oryginalny, ale szukam pierwszego auta. Na sam samochód mam do wydania 3 tysiące. Wiem oczywiście, aby nie brać pod uwagę marek, a stan, ale chciałbym wykluczyć 3 samochody, a mianowicie Tico, Matiz i Golf 3. Resztę jak najbardziej biorę po uwagę. Silnik tak do 1,6. Trochę już szukam i byłam oglądać kilka sztuk, ale niestety, większość nadawała się jedynie na złom. Mam znajomego mechanika, który może mi pomóc w oględzinach, ale żeby mu jakieś auto pokazać, chciałbym najpierw zapytać Was o zdanie.

Jestem z Opola, więc szukam auta max 50 km od miejsca zamieszkania.

Ostatnio wpadła mi w oko ta Tigra, co myślicie?
[link do oferty na Olx wygasł]
mani
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 04 2016
Auto: Nie mam

08 Cze 2016, 22:52

Żadna Tigra na początek. Szukasz niezardzewiałego egzemplarza, jak najpopularniejszego modelu, z długimi opłatami OC i przegląd i fajnie jak ci da jakiś papier na wymiane rozrządu ostatnią, bo z takich rzeczy które trzeba zrobić z autem na start to rozrząd kosztuje najwięcej.

poradnik-kupujemy-auto-za-kilka-tys-zl-vt92465.htm

Fiesta, Astra, Corsa, Punto, Polo, Lanos, Saxo, 206, Seicento i to tyle na co powinieneś patrzeć. Tanie części, każdy mechanik kocha naprawiać. Kupisz, wymienisz olej, filtry, świece i jezdzisz rok,dwa aż nie połamiesz zawieszenia, rozwalisz uszczelki/głowicy.
aesd
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 09 1993
Przebieg/rok: <1tys. km

08 Cze 2016, 23:00

No i w sumie to na te modele ciągle się natykam, oglądałem głównie Polo, Corsy i jeszcze Clio II. A wydawało mi się, że Tigra to Corsa, ale w innej budzie?

Byłem o krok od kupna Megane Phase II, w naprawdę dobrym stanie, od pierwszego właściciela, ale niestety ktoś mnie ubiegł.

A co z Japończykami? Civic, Micra albo Mazda 323f?
mani
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 04 2016

08 Cze 2016, 23:09

mani napisał(a):A wydawało mi się, że Tigra to Corsa, ale w innej budzie?

No to dobrze Ci się wydawało :D Ja bym obejrzał, nie ma się co spodziewać cudów, ale wygląda zdrowo.
kamasz222
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 29 02 1916
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Peel P50
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1912

09 Cze 2016, 13:22

Tigre spokojnie można ogarnąć za tyle. :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Cze 2016, 18:31

Dość fajna ta Tigra i pod nosem to jak najbardziej obejrzyj.

Z innych ofert zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - ładnie utrzymana i długo w jednych rękach.
[link do oferty na Olx wygasł] - zwykły prosty diesel bez turbiny.
[link do oferty na Olx wygasł] - 10lat w jednych rękach tylko pytanie co kryje się pod tymi plastikami..
[link do oferty na Olx wygasł] - w ostatnim czasie sporo porobione tylko na oględzinach sprawdż dokładnie podłogę i progi czy jeszcze są..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy zawsze trzeba kupować nowy akumulator?
    Zimny, mroźny poranek. Twój samochód pokryty lodem po minusowej temperaturze w nocy. Wsiadasz, chcesz jak najszybciej go odpalić i rozgrzać. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce silnik jednak ani drgnie. Akumulator ...