Pierwsze auto do 4tys

07 Cze 2012, 23:36

Witam . Mam prawko i chce kupic auto dla siebie. Auto miałoby być tanie w utrzymaniu oraz niestety mala pojemnosc gdyz oc idzie na mnie. Samochód ma byc uzywany codziennie oraz miałby dawać dużo frajdy z jazdy i najlepiej jakby był dobrą bazą do przeróbek typu gwint , szer . stal itp. Moje typy
-punto II 1.9JTd
-niestety gulf I/II/III
-polonez
jak macie inne propozycje to z chęcią przeanalizuje. Aha i jeszcze jedno mam 195ccm wzrostu wiec auta typu seiczento i 126p odpadaja
traker007
Początkujący

Miejscowość: poznan

07 Cze 2012, 23:58

jeśli dołożysz 800 zł (tj. 4,800zl) to sprzedam ci pieknego Rovera 214 Si na pieknych felgach (kupionych z salonu 4 miesiace temu za 1600zl) autko jezdzi na benzynie badz lpg .. na gazie spala mi do 10 l w gazie (w krakowie - duzo korkow) a do 7 l benzyny wiec jest tanie w utrzymaniu.. Posiada silnik 1.4 benz-lpg o mocy 103 km wiec mozna poszaleć osobiście jechalem maksymalnie 175 tym samochodem ale mi sie raczej nigdzie nie spieszy :D autko jest bardzo zrywne, maly silnik ( tansze oc) bardzo tani w utrzymaniu bo nie oszukujmy sie 30 zl / 100km w miescie to jest pryszcz przy dzisiejszych cennach paliw.. W tym momecie autko stoi u znajomego mechanika w domu gdzie samochod przechodzi malutki remont tzn. zostala wymieniona pompa paliwowa, galki ukladu kierowniczego, lewy wahacz, klocki przod, mieszek lewy (przeglub) i sa czyszczone czy jakto sie nazywa przewody ukladu paliwowego oraz zmieniany filtr powietrza (przed zmiana autko czasem dusilo) Jeslibylbys zainteresowany to pisz.. Aaa autko niestety jest 3 drzwiowe.. Ale polecam ogromnie bo to autko sprawilo mi wiele radosci i gdyby nie to ze powiekszyla mi sie rodzina i potrzebuje czegos 5 drzwiowego napewno bym sie z nim nie rozstawal..
CzachaKrK
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 12 06 2011
Auto: Rover 214 SI 103 KM

08 Cze 2012, 01:01

CzachaKrK napisał(a):jeśli dołożysz 800 zł (tj. 4,800zl) to sprzedam ci pieknego Rovera 214 Si na pieknych felgach (kupionych z salonu 4 miesiace temu za 1600zl) autko jezdzi na benzynie badz lpg .. na gazie spala mi do 10 l w gazie (w krakowie - duzo korkow) a do 7 l benzyny wiec jest tanie w utrzymaniu.. Posiada silnik 1.4 benz-lpg o mocy 103 km wiec mozna poszaleć osobiście jechalem maksymalnie 175 tym samochodem ale mi sie raczej nigdzie nie spieszy autko jest bardzo zrywne, maly silnik ( tansze oc) bardzo tani w utrzymaniu bo nie oszukujmy sie 30 zl / 100km w miescie to jest pryszcz przy dzisiejszych cennach paliw.. W tym momecie autko stoi u znajomego mechanika w domu gdzie samochod przechodzi malutki remont tzn. zostala wymieniona pompa paliwowa, galki ukladu kierowniczego, lewy wahacz, klocki przod, mieszek lewy (przeglub) i sa czyszczone czy jakto sie nazywa przewody ukladu paliwowego oraz zmieniany filtr powietrza (przed zmiana autko czasem dusilo) Jeslibylbys zainteresowany to pisz.. Aaa autko niestety jest 3 drzwiowe.. Ale polecam ogromnie bo to autko sprawilo mi wiele radosci i gdyby nie to ze powiekszyla mi sie rodzina i potrzebuje czegos 5 drzwiowego napewno bym sie z nim nie rozstawal..

traker007 bardzo ciekawa propozycja może warto się zastanowić? Te rovery mają dosyć dobrą opinie.
spandau
Początkujący

Miejscowość: Berlin
Prawo jazdy: 14 09 2007
Auto: BMW e46
Silnik: 330Ci
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

08 Cze 2012, 08:09

Punto II 1.9JTD to tylko padło będzie.
Do przeróbek typu gwint to zdecydowanie Golf.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Cze 2012, 09:34

dzis do mnie dzwonil kuzyn i mowi ze jego znajomy sprzedaje BMW E34 kombi 2.0 bena bez gazu na fullu w skorach itp za 2500zl i ma jeszcze mazde 323 1.5
traker007
Początkujący

08 Cze 2012, 09:56

jak naliczane sa wgl zwyzki i znizki oc ?

teraz oglądam allegro i widze ze passaty B4 sa dosc tanie w Tdi-ku
traker007
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Udany silnik 8AR-FTS turbo "200t" - Lexus
    Przez całe dekady Lexus konsekwentnie wyposażał swe samochody w benzynowe silniki wolnossące – od słynącej z wyjątkowej kultury pracy widlastej ósemki w pierwszym flagowym Lexusie LS 400, po pięciolitrowe V8 ...
    Złość i agresja - niebezpieczni kierowcy na drodze
    Agresja, wulgarne gesty, utarczki słowne czy nawet fizyczna przemoc wobec innych uczestników ruchu to objawy syndromu "wściekłego kierowcy", zwanego przez psychologów także Mad Maxem1. Złość i agresja przenosi ...

08 Cze 2012, 12:10

passata b4 bym odradzal mialem 2 tygodnie bo kolega mi zostawil i jezdzi sie nim beznadziejnie ..
Polecam rovera :D nie dlatego ze potrzebuje go sprzedac tylko wiem ze warto i nie pojdziesz w koszta z remontem silnika czy z innymi rzeczami.. samochod jest pewny bardzo fajnie wyglada jest obnizony i na nowych felgach wyglad ma naprawde zabojczy..
CzachaKrK
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 12 06 2011
Auto: Rover 214 SI 103 KM

08 Cze 2012, 14:05

Passat swoje lata świetności będzie miał już dawno za sobą.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012