Witam wszystkich. Planuję zakup auta do 5, maks 6 tysięcy złotych. Auto dla jeszcze nastolatka, głównie do jazdy np. do dziewczyny kilkanaście km, po zakupy, na działkę/imprezy (oczywiście wtedy bez alkoholu) no i parę razy w roku do rodziny oddalonej o jakieś 300 km (sam mieszkam w Łódzkim). Mamy w rodzinie Captur'a, a wrażeń z jazdy w nim jest tyle jak na grzybobraniu. Dlatego myslałem o czymś trochę szybszym, ale oczywiście bez przesady
![Wink ;)]()
Na początku myślałem nad autami pokroju Audi 80, czy też Hondy Civic, ale później wpadł mi do głowy Hyundai Coupe II (okularnik, silnik 2.0). Od dawna mi się podobał (parę jeździ po moim mieście), szczególnie srebrna wersja, a z tego co czytałem to części drogich nie ma i nie pali aż tak dużo. Do szybkiego przewiezienia dwóch osób jak znalazł, większego auta nie porzebuję. Co prawda typowo "sportowe" auto to to nie jest, ale mi na pewno by wystarczyło
![Wink ;)]()
Myślicie, że to dobry strzał i częściej oglądać oferty, czy może macie jakieś alternatywy? Dodam też, że wielkim plusem jest dla mnie wygląd środka auta. Wiele Hyundai, które oglądałem miało skórzany środek i bardzo mi się to podobało. Kilma to również mus. Auto nie musi być kupowane zaraz, zapytanie raczej o to, czy dobrą drogę obrałem i na co zwracać szczególną uwagę przy danych autach. Z góry dzięki za pomoc
![Wink ;)]()