Pierwsze auto do 5000zł

01 Lis 2009, 15:27

Szkoda, że bez wspomagania, ale generalnie można byłoby sprawdzic bo oferta ciekawa. Jednak 60KM i gaz do tego to strasznie mułowaty musi byc :/
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków

01 Lis 2009, 16:18

Lepiej kupić ładnego Poloneza :wink:
Nie wiem po co wy się pchacie w jakieś rumple, kiedy za taką kase można mieć ładnego poloneza do którego są tanie części i w dodatku łatwo dostępne.
A po za tym na 1 auto Poldi to dobre rozwiązanie.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Demon prędkości to to nie jest ale jest to bardzo dobry samochód. Za 3000 tyś ma dobre auto i to z gazem :wink:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

01 Lis 2009, 19:19

Astra z LPG kontra Mondeo z dieslem...
Mondeo wygodniejsze i lepiej się prowadzi.Astra Tańsza w utrzymaniu i małoawaryjna.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

01 Lis 2009, 20:50

Nie mam nic do poloneza, wnętrze tez jest przyzwoite, jednak jakoś nie moge siebie wyobrazić w tym aucie, nie wiem, tak jakoś coś mnie odpycha ;]

Cóż najwyżej przejade się i zobacze tą Astre. Też się obawiam że 60KM i to w gazie może być bardzo słabe :( Dałoby się w razie czego zwiekszyć troche moc poprzez wymiane paru rzeczy w silniku czy coś aby dodać kilka koni :) ?
kamiiru-chan
Nowicjusz

Miejscowość: DG

02 Lis 2009, 07:32

Po co chcesz to robić..? Nie kupuj po prostu wersji 60-konnej ale mocniejszą.
Mam w domu taką Astrę z 60KM z LPG i do jazdy po mieście w zupełności wystarcza.Natomiast w trasie też daje radę,pod warunkiem że Twoja jazda nie polega na nałogowym wyprzedzaniu każdego i za wszelką cenę. Silnik 1,4 jest przyjemnie elastyczny i jadąc np:100km/h zachowuje na 5 biegu 2600/2800obr/min. więc nie jest paliwożercą choć z pali tyle samo... Zawsze można poszukać wersji 1,4 16v i mieć 90KM... ale do gazu lepszy zwykły...Poza tym Astra żony o której piszę nawet na LPG i wersji kombi potrafi rozpędzić się do prawie 160 km/h...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

02 Lis 2009, 08:05

Oczywiście mógłbym znaleść ale raczej ciezko bedzie znaleść drugą, żeby była zadbana i blisko mnie, 4 drzwiowa i w sedanie :) Chce tylko wiedzieć czy w razie czego da się coś zrobić z moca.
kamiiru-chan
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jesienne podróże - kilka dobrych rad
    Powoli kończy się lato, a przed nami złota, polska jesień. Pora roku, która swoją zmiennością może zaskoczyć nawet najbardziej doświadczonych kierowców, bo mało kto dostrzega zagrożenia, jakie ze sobą niesie. ...

02 Lis 2009, 15:39

Nie chcesz Poloneza w dobrym stanie, małym przebiegiem który spokojnie dojedzie do 250tyś? TO nie... Pchaj się w rumple które się ledwo kupy trzymają. Za 5tyś rarytasów się nie spodziewaj. Powodzenia i bezawaryjnej jazdy :!:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

02 Lis 2009, 16:49

Chociażby z tego powodu że pali więcej niż Astra, Lanos i nawet Civic. Na gazie i w benzynie

[ Dodano: Wto Lis 03, 2009 18:41 ]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Dobra oferta?

[ Dodano: Czw Lis 05, 2009 07:35 ]
Obejżałem wczoraj tego Toledo no i miał zgniły lewy próg, a silnik miał duże przedmuchy i pewnie łykał olej ;/. Ale autko rzeczywiscie duże i fajne. Chyba teraz bede patrzał tylko na Civici i Toledo.

[ Dodano: Czw Lis 05, 2009 07:38 ]
Obejżałem wczoraj tego Toledo i okazalo sie że lewy próg jest zgnity i silnik ma przedmuchy. B, prawdopodobne że łykał olej. Cóż ale autko jest super i bede teraz szukał Civiców i Toledo :D

A takie pytanie na boku. Jak wygląda sprawa z ubezpieczeniem silnika 1,6 jeśli kupowałbym na mame i byłbym współwłaścicielem i miał od niej 60% zniżki. A jak Gdybym kupił na siebie i ona była współwlascicielem. Są jakieś różnice w opłatach i czy w razie czego w obu przypadkach mama traci zniżki?

[ Dodano: Czw Lis 05, 2009 07:38 ]
Obejżałem wczoraj tego Toledo i okazalo sie że lewy próg jest zgnity i silnik ma przedmuchy. B, prawdopodobne że łykał olej. Cóż ale autko jest super i bede teraz szukał Civiców i Toledo :D

A takie pytanie na boku. Jak wygląda sprawa z ubezpieczeniem silnika 1,6 jeśli kupowałbym na mame i byłbym współwłaścicielem i miał od niej 60% zniżki. A jak Gdybym kupił na siebie i ona była współwlascicielem. Są jakieś różnice w opłatach i czy w razie czego w obu przypadkach mama traci zniżki?

[ Dodano: Czw Lis 05, 2009 07:41 ]
Niewiem czemu ale nie moge napisac nowego posta. A teraz sie skaplem ze moje wiadomosci są dopisane do wiadomosci o 2 posty wyzej.
kamiiru-chan
Nowicjusz

02 Lis 2009, 18:14

Daro20VT napisał(a):Nie chcesz Poloneza w dobrym stanie, małym przebiegiem który spokojnie dojedzie do 250tyś? TO nie... Pchaj się w rumple które się ledwo kupy trzymają. Za 5tyś rarytasów się nie spodziewaj. Powodzenia i bezawaryjnej jazdy :!:

Poldon to zabytek sztuki ludowej, rdzewieje szybciej niż jeździ i wciąga sieki jak kombajn. No za 5 tyś rarytasów nie będzie, ale coś lepszego od trapeza na chyba tak;) Choć w sumie polonez jak mercedes, też na tył ciągnie;)
Dno jest dnem, nawet jeśli jest obrócone do góry.
qbik
Początkujący

Miejscowość: Pomorze

03 Lis 2009, 19:44

kamiiru-chan napisał(a):Chociażby z tego powodu że pali więcej niż Astra, Lanos i nawet Civic. Na gazie i w benzynie

[link do oferty na Allegro wygasł] A to ?
kamiiru-chan
Nowicjusz

03 Lis 2009, 22:19

kamiiru-chan napisał(a):
kamiiru-chan napisał(a):Chociażby z tego powodu że pali więcej niż Astra, Lanos i nawet Civic. Na gazie i w benzynie

[link do oferty na Allegro wygasł] A to ?

Hondę bym sobie odpuścił, przebieg jest nierealny aż do bólu, poza tym japończyki nie lubią gazu, ale nawet jeśli jest sekwencja (w co szczerze wątpię), to nigdy nie uwierzę w stan licznika. Mój kolega ma identyczną, bez gazu, ma przejechane ponad 300 tyś a kierownica wygląda dużo ładniej...Może to o niczym nie świadczy, ale daje do myślenia. Poza tym po co te gajgery? Pomyśl jak jeździć musi typ, który montuje sobie w aucie takie gówna, żeby "fajnie wyglądały". Zdecydowanie odradzam Ci tę Hondę. Jeśli chodzi o seata, to te silniki dobrze znoszą instalacje gazowe, są trwałe, ale pamiętaj, ze demon szybkości to nie będzie. 75 kucyków do sporego auta pozwoli na przemieszczanie się z punktu A do punktu B. Atutem jest wielki kufer na dwa trupy+łopata. Auto zdecydowanie praktyczniejsze i części eksploatacyjne tańsze w porównaniu z Hondą. Tyle moje zdanie ;)
Dno jest dnem, nawet jeśli jest obrócone do góry.
qbik
Początkujący

Miejscowość: Pomorze

22 Sie 2011, 10:45

J proponuje Golfa w 1.9TDI 90KM. Tani ( od 3 tys można szukać ), nie do zajechania ( przebiegi w okolicach 200000tys km to są przebiegi w których sie auto dociera dopiero ), moc wystarczająca ( 90KM niby mało ale to wystarcza aby wyprzedzić auto na polskich drogach ), tani w utrzymaniu ( to niemiecki samochód wiec rzadko sie psuje, a jak sie zepsuje to koszt naprawy jest mały ) i najważniejsze - barzooo małe spalanie ( przy rozsądnej jezdzie miasto - koło 6l/100km, trasa - poniżej 5l/100km) Polecam autko. Sam byłem w posiadaniu takiego i to jest super samochodzik
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1991