Zastanawiam się nad kupnem VW Passata B5 Fl 1.9 TDI 130km

21 Sie 2011, 09:24

Zastanawiam się nad kupnem VW Passata B5 Fl 1.9 TDI 130km, ale obawiam się awarii pompowtryskiwaczy. Czy ten element psuje się często i czy ewentualny koszt naprawy/wymiany byłby duży?
passat13
Obserwowany

Auto: Skoda Octavia 1.9 TDI 110km

21 Sie 2011, 09:39

zły dział.przenieś temat do działu 'jakie auto kupić' ten dział jest do tego tematu np.kupię fiata 126p,na chodzie,kolor zielony,kwota do 1tys zł,przebieg nie większy niż 25tys km.najlepiej pierwszy właściciel.przenieś temat a napewno odpowiemy
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

22 Sie 2011, 09:26

Mogę powiedzieć tylko tyle, że są trwalsze i mniej wrażliwe na jakość paliwa niż commonrail, są także tańsze w wymianie, za to bardziej hałasują. Przed kupnem najlepiej sprawdzić auto pod komputerem, jeżeli będzie wszystko ok to pojeździsz długo chyba, że zatankujesz lewą ropę.
Fusion
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

22 Sie 2011, 09:36

Jeśli tankujesz sprawdzone paliwo na sprawdzonych stacjach to bardziej niż PD obawiałbym się stanu ogólnego silnika, turbosprężarki, dwumasy i przede wszystkim przedniego zawieszenia które nie jest mocną stroną Passata.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

22 Sie 2011, 11:18

Byłem w posiadaniu takiego passata i tankowałem go cały czas na orleni tą najtańsza ropą, może raz na 3-4 mies zapałem go tą najlepsza na orlenie i auto super śmigało choć miało ponad 300tys km
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1991
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kocham sport motorowy - Pascal Brodnicki
    Dzięki rajdom wyciszyłem się i skupiłem na tym, co naprawdę jest ważne w życiu. Rywalizacja jest wspaniała i daje ludziom mnóstwo pozytywnych emocji. Chyba każdy z nas marzy o tym, by kiedyś stanąć na podium - mówi ...
    Czy płukanki do silnika rzeczywiście pomagają?
    Temat płukanek do silnika to powód do niekończące się dyskusji. Niektórzy uważają, że użycie płukanki nie tylko nie pomaga, ale może nawet zaszkodzić silnikowi. Inni są fanami płukanek i stosują je jako środek ...