Pierwsze auto do 60.000 PLN dla 20 latka

04 Lip 2015, 00:51

Co proponujecie za tę cenę?

Szukam czegoś czym nauczę się jeździć, a nie zabiję.
Mogę szukać tu BMW E60 lub coś w podobie jednak to do mnie nie przemawia (dziadkowóz/kolesiowóz). Chciałbym coś "innego", bardziej unikatowego. Myślałem nad Mustangami z 2005 i wyżej, jednak ceny to +70.000 PLN, plus spalanie.
Szukam czegoś fajnego, jednocześnie nie "kolesiowatego".

Skłaniam się ku napędzie na tył, chociaż wiem że zaraz pojawią się głosy przeciwko.

Poleci zapewne pytanie czym w życiu jeździłem. Mazda 2.0, Passat 1.8.
--
Moim faworytem jest Audi A5 2.0. Niestety Quattro (dałoby namiastke napędu na tył) w tej cenie nie znajdę (kolor czarny lub biały to wymóg! =).

Wygląda dobrze, szczególnie z tyłu. Ma bogate wnętrze. Wiadomo, że nowa buda wygląda super ale to nie mój przedział cenowy.

Co byście polecili? Może jakieś inne fajne audi? Jakiś RS sie trafi, który nie jest hot-hatchem ani kombi?

Pozdrawiam
mckk
Nowicjusz

Auto: Nie mam
0

04 Lip 2015, 09:29

Audi ma syfiasty silnik, dyskwalifikacja od razu
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

04 Lip 2015, 09:34

Jeśli napęd na tył to IS250/GS300. Audi nie polecam jak kolega wyżej ;)
tdloverr
Początkujący

Miejscowość: poznan
0

04 Lip 2015, 09:41

Nie chcesz się zabić a szukasz mocnych aut z napędem na tył i domyślam się, że nie masz żadnego doświadczenia w tym temacie. Możesz mówić, że będziesz spokojnie jeździć ale prawda jest taka, ze jak poczujesz moc to ją będziesz wykorzystywał :yes:
Dlatego jestem za napędem na tył ale nie z mocnym silnikiem, bo przynajmniej utemperuje CI sportowe zapędy :ok:

Ode mnie lecą wspomniany wyżej Lexus IS250 i Mercedes C. Ewentualnie jakieś ładne Subaru Impreza z bezpieczniejszym i prawdziwym napędem 4x4
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

04 Lip 2015, 14:51

Lexus i Subaru mi się nie podobją - za tą cenę dostanę większy komfort w Audi :naughty:

Co do C klasy to w tej cenie znalazłem np. to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Niestety Audi bardziej urzekło mnie wnętrzem, ale za to C klasa ma napę na tył, ponadto Audi A5 wydaje się bardziej młodzieżowe, nie sądzicie?

Macie może jakieś ciekawsze / bogatsze modele Merca do 60 tyś do polecenia?

Może jakaś inna klasa oprócz C?

Generalnie nie widzę aby jakikolwiek samochód oprócz najnowszych Mercedesów miał tak bogate wnętrze. Czemu tak się dzieje? :o

Czemu Audi ma syfiasty silnik? Co konkretnie macie na myśli?
mckk
Nowicjusz

0

04 Lip 2015, 14:58

mckk napisał(a):Czemu Audi ma syfiasty silnik? Co konkretnie macie na myśli?
Było milion razy na forum, powtarzać się nie będę.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Napływ samochodów ukraińskich i odpływ polskich
    Od momentu wybuchu wojny w Ukrainie do 23 marca br. do Polski wjechało ponad 140 tys. samochodów osobowych – podała Straż Graniczna. Warto wiedzieć, że przepisy obowiązujące u naszego wschodniego sąsiada są inne ...

04 Lip 2015, 15:00

Lexus i Subaru mi się nie podobją - za tą cenę dostanę większy komfort w Audi

Mówisz serio? :lol:
5zymon
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 02 2012
Auto: Brak
0

04 Lip 2015, 15:00

Subaru to się zgodzę bo to auto bardziej do sportu ale w Lexie siedziałeś? Nawet i w GSie?

Chcesz to kup te Audi widać ,że jesteś nastawiony z góry na tą markę i pewnie nie zmienimy tego.
Kieł
Stały forumowicz

0

04 Lip 2015, 15:05

Widać, że jesteś napalony tylko na Audi, bo piszesz, że komfort gorszy będzie w Lexie.
Kup Audi jak się nim jarasz ale potem nie płacz ile musisz dokładać do silnika :ok: i ta podsterowność nawet w quattro... :mrgreen:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

04 Lip 2015, 16:15

mckk napisał(a):Moim faworytem jest Audi A5 2.0

Dobry wybór :ok:

mckk napisał(a):Lexus i Subaru mi się nie podobją - za tą cenę dostanę większy komfort w Audi :naughty:

A to dobry tekst w szczególności a5 vs Lex :ok:

mckk napisał(a): Niestety Quattro (dałoby namiastke napędu na tył) w tej cenie nie znajdę (kolor czarny lub biały to wymóg! =).

A to już tekst miesiąca :mrgreen: namiastka napędu na tył w ałdi...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
1

05 Lip 2015, 02:28

Hej, jak macie tylko krytykować to sobie odpuśćcie.

Tak, wnętrze A5 bardziej mi się podoba niż to w Lexusie.

Tak, Subaru nie podoba mi się i nie zmienicie tego. Lexus też z zewnątrz jest gorszy niż Audi. Szczególnie GS300 - typowy dziadkowóz typu Mercedes z rozdzielonymi światłami.

Co do napędu to się nie znam. Słyszałem że Quattro da mi bezpieczniejszą jazdę pierwszym autem.

Co do silnika to nie wiem, widziałem tylko pozytywne opinie o tym TFSI - jako porzadnej jednostce.

Nie wiem po co kometujecie jeśli nie wnosicie nic do tematu (szczególnie post moderatora wyżej). Naśmiewać bezpodstawnie to się może każdy, zbyt trudne to to nie jest. Ja prosiłem o wykazanie się odrobiną wiedzy / porad.
mckk
Nowicjusz

0

05 Lip 2015, 02:37

mckk napisał(a):Tak, wnętrze A5 bardziej mi się podoba niż to w Lexusie.

ok.
mckk napisał(a):Tak, Subaru nie podoba mi się i nie zmienicie tego. Lexus też z zewnątrz jest gorszy niż Audi.

ok.

Dwa razy ok bo to kwestia upodobań ale

mckk napisał(a):Co do napędu to się nie znam. Słyszałem że Quattro da mi bezpieczniejszą jazdę pierwszym autem.

i tu się zgadza tylko napisałeś że Ci da namiastkę RWD a to jest chyba różnica???
mckk napisał(a):Co do silnika to nie wiem, widziałem tylko pozytywne opinie o tym TFSI - jako porzadnej jednostce.

Nie wiem gdzie widziałeś pozytywne opinie skoro prasa niemiecka ostatnio został zalana artykułami na temat kiepskiej jakości tych silników...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
1

05 Lip 2015, 09:31

nie widziałem, że C klasa W204 (którą wklejałeś) ma rozdzielone światła

mckk napisał(a):Co do silnika to nie wiem, widziałem tylko pozytywne opinie o tym TFSI - jako porzadnej jednostce.

widziałeś co chciałeś...

Quattro bliżej do FWD niż RWD. Jak opisywał Clarkson w TG Nawet Focus RS jest mniej podsterowny :D

Audi ma ładne wnętrze tu się zgodzę :ok:

Ogólnie napaliłeś się na ten samochód ale nikt normalny nie poleci go Tobie, bo jak zauważyłeś my dajemy porady w kwestii technicznej, a nie urody ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

05 Lip 2015, 18:52

TFSI to syf. Pije olej litrami, nie trzyma mocy, zbiera się nagar, rzadko dożywają 200 tysięcy przebiegu. Na plus świetna dynamika i przyzwoite spalanie
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008
0

05 Lip 2015, 19:55

Chłopak napalił się na tą a5 jak gimnazjalista na dopalacze i tego nie zmienimy, nie ma co nawet próbować :mrgreen: zresztą podobnie jest z 90% ludzi, którzy wybierają auta tego koncernu :roll:
Jeśli już a5 to 3.0TDI :D bardzo drogi w obsłudze,ale podobno mało pali :lol: i osiągi spoko
Ja bym poszukał Infiniti, ale przecież to tylko Nissan z lepszymi plastikami :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
0