Pierwsze auto do 8 tysięcy

06 Mar 2015, 10:48

Tutaj ładna 406 [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Mar 2015, 11:43

Ta druga 406 rzeczywiście chyba byłaby okej, ale wizualnie jednak daleko jej do tej z pierwszego linka. Ktoś może coś więcej napisać o Nissanie Primera? Rozkodowali mi w klubie ten numer vin:

Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
wilden
Nowicjusz

Auto: Nie mam

06 Mar 2015, 13:26

Czy tutaj jest jednak wszystko okej?
Swoją drogą czy nie powinienem się jakoś obawiać faktu, że auto było przerabiane?

Znalazłem jeszcze takie oferty:

W tej drugiej ten przebieg to chyba można między bajki włożyć, ale do czegoś jeszcze się da przyczepić?
Ostatnio edytowany przez wilden, 06 Mar 2015, 14:08, edytowano w sumie 1 raz
wilden
Nowicjusz

06 Mar 2015, 13:53

wilden napisał(a):Swoją drogą czy nie powinienem się jakoś obawiać faktu, że auto było przerabiane?

Powinieneś. Źle przerobiony anglik to potencjalne problemy z dostawaniem się wody do wnętrza auta, z wyregulowaniem przednich reflektorów, układem kierowniczym, elektryką, skrzypieniem deski rozdzielczej itd. Nie twierdzę, że tak będzie akurat w tym przypadku, ale ostrożność wskazana.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

06 Mar 2015, 14:10

Zapytaj się gdzie był przerabiany, czy są na to dokumenty i sprawdź opinię tego warsztatu. Bo co innego przekładka po kosztach u handlarza, a co innego u fachowca, który wie, że nie chodzi tylko o przeniesienie kierownicy z prawej na lewą stronę.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

06 Mar 2015, 14:39

Możecie mi podpowiedzieć jeszcze co jest sprawdzane w aso, a co musiałbym zweryfikować na własną rękę przy oględzinach auta, i jeszcze jak bardzo ważny jest przebieg w tej 406? Znaczna większość ofert to okolice 200k i dorwanie jakiegoś egzemplarza w okolicach 150k z ciekawym wyposażeniem w rozsądnej cenie będzie bardzo trudne, a osoby z najbliższego otoczenia najbardziej mi zwracają uwagę właśnie na przebieg. Zależałoby mi na aucie, którym pojeździłbym co najmniej te 5 lat, w ciągu których podejrzewam że więcej niż 50k nie zrobie na pewno.
wilden
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie wchodź na czerwonym świetle!
    Pośpiech, nieuwaga, nieprawidłowa ocena odległości od nadjeżdżającego pojazdu czy zwykła brawura – to wszystko mogą być powody wejścia pieszego na jezdnię przy czerwonym świetle. W takich okolicznościach w zeszłym roku ...

06 Mar 2015, 15:08

Znalezienie egzemplarza który ma 150 tys. nie tylko będzie bardzo trudne, ale praktycznie niemożliwe. To oznaczałoby przebiegi miesięczne rzędu 800 km, co jest wręcz niespotykane przy autach tego segmentu, których raczej nikt nie kupuje do jazdy po samym mieście - bo są za duże. Takie auto jeśli ma oryginalny przebieg rzędu 220 tys. to jest malutko.
Jak chcesz mały przebieg to kup coś typu Dacia Logan czy inne pudełko z kołami. Ale bądź realistą, bo skończysz na minie od handlarza, którą wszak jeździł emerytowany Niemiec (rocznik 1932) i miesięcznie robił nią 500 km, bo zamiast na rowerze do sklepu jeździł autem.

Ku pokrzepieniu serc - na forum Peugeota udzielał się taksówkarz z Gdyni który przedliftową 406-tką z 1.8 który zrobił nią przebieg... 900 tys. km. :)
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

08 Mar 2015, 16:17

[link do oferty na Allegro wygasł]

Co sądzicie? Cena zdecydowanie wykracza poza zakładany budżet, ale może warto jednak dopłacić te 2-3 tyś więcej i mieć 11 letnie auto zamiast 16-18.
wilden
Nowicjusz

09 Mar 2015, 08:02

Pamiętaj że nie jeżdzi się rocznikiem tylko stanem. Ta 406 z linku bardzo ładna :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Mar 2015, 14:55

Szukam ciągle jakiejś 406, ale jako że bardzo mało ofert w mojej okolicy, to porozglądałem się za czymś innym. Co sądzicie?

NISSAM PRIMERA
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

BMW E46

MAZDA 323F III

HONDA ACCORD

VOLVO S40

AUDI A3
AUDI A4

MAZDA 626

Chodzi mi nie tyle o ocenę poszczególnych linków (chociaż jak ktoś będzie miał chwilę, to oczywiście bardzo będe wdzięczny), ale krótką opinię o każdym z tych ww. samochodów. Jestem otwarty na propozycję innych modeli, chciałbym się zamknąć w tych 10 tyś., auto musi być koniecznie na gaz. Odpada Golf 4, Seat Leon, raczej BMW E36 ze względu na fakt, że nie chce kupować 20 letniego auta.
wilden
Nowicjusz

12 Mar 2015, 19:04

A' propos kupowania samochodu. Goście całkiem spoko i do rzeczy zwracają uwagę na ważne aspekty zakupu auta. :) polecam obejrzeć:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Baker15
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 11 2009
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Volkswagen Golf III GT
Silnik: 1.6 101KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

12 Mar 2015, 19:18

Audi A4 1.6 to porażka. ten silnik w Polo jest okej.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Mar 2015, 17:02

Ktoś doda coś jeszcze? Mam jeszcze na oku Nissana Primere P12 za około 12tyś. Na tę chwilę najchętniej kupiłbym: 1. Peugeot 406 coupe, 2. BMW e46 (ale chyba poza zasięgiem jakieś sensowne egzemplarze), 3. Audi A3, 4. Nissan Primera P11/P12
wilden
Nowicjusz

13 Mar 2015, 17:03

Primera P12 jest nieudana, jak już to P11.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Mar 2015, 23:52

A te accordy?
[link do oferty na Allegro wygasł]

Ten ostatni na autocentrum ma super oceny z tego co widzę.

I jeszcze A3 w miarę blisko:
wilden
Nowicjusz