15 Mar 2015, 13:19
@Koniu
[link do autocentrum.pl wygasł]
Z tym BMW to jest w zasadzie (poza 406) bezkonkurencyjne, bardzo mi się podoba, ma dobre oceny na autocentrum, ale wszyscy z najbliższego otoczenia mi odradzają, bo niby części drogie i serwis (czy to nie jest po prostu taki powielany stereotyp?). Mnie zależy na aucie w okolicach tych 8-12 tyś, do którego nie będę musiał dokładać połowę tej kwoty w ciągu roku czy dwóch. Czy jest po prostu jakaś znaczna różnica między konkretnie e46 a innymi proponowanymi przez Was samochodami w ich awaryjności i kosztach napraw, czy wszystko tak naprawdę zależy od egzemplarza i jeśli wziąłbym kogoś ogarniętego w temacie BMW, pojechał na stację, to mógłbym spać w miarę spokojnie?
Zdaję sobie sprawę z tego, że pewnie ciężko odpowiedzieć na te pytania, ale po prostu stoję przed wyborem pomiędzy samochodami, które nie bardzo do mnie wizualnie przemawiają (a chcę mieć auto na parę lat, a nie rok czy dwa i nie chce żebym się z nim męczył), a samochodami które z wyglądu są dla mnie świetne (BMW e46 i Peugeot 406 coupe), kosztują może trochę więcej, ale skutecznie są mi wybijane z głowy przez najbliższych, albo nie ma w ogóle tych aut w okolicy.