Pierwsze auto do 8 tysięcy

14 Mar 2015, 10:21

1.Ładna ale ten wydech nie napawa optymizmem.
2.Troche tanio i jeszcze świeży gaz,coś tu śmierdzi.
3.Ta ostatnia faktycznie ładna i za te pieniądze powinna być dobra.
A3 też ciekawa :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Mar 2015, 10:50

Barol napisał(a):A3 też ciekawa

Tylko wydech należy od razu wywalić bo wygląda paskudnie.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

14 Mar 2015, 11:14

No to napewno :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

14 Mar 2015, 11:21

Dzięki za oceny. Ta druga Honda, o której napisałeś że ma świeży gaz - nie widzę takiej informacji, jedynie gość napisał że ma ją od 06.2014, co rzeczywiście jest trochę dziwne... Podobnie jest niestety z Audi, tam z kolei jest wyraźna informacja, że gaz założony niecały rok temu. Będę myślał i w przyszłym tygodniu chyba wreszcie się wybiorę i pooglądam. Trochę się obawiam rozmiarów tej Accord, bo jednak będę jeździć głównie po mieście, ale podobają mi się dużo bardziej niż hatchbacki... jak żyć?
wilden
Nowicjusz

Auto: Nie mam

14 Mar 2015, 11:26

No własnie mała zagadka z tymi gazami.
Barol
Awatar użytkownika

14 Mar 2015, 13:05

Mam jeszcze coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Na plus mały przebieg na gazie, ale trochę duży łączny przebieg i ten rocznik też nie do końca, nie sądzicie że trochę za drogie?

No i bardzo fajne BMW:
wilden
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limitowany Nissan Juke w edycji Ministry of Sound
    Nissan rozszerza współpracę z Ministry of Sound, czyli londyńskim autorytetem w dziedzinie clubbingu i elektronicznej muzyki tanecznej. Kolejnym owocem tej współpracy jest nowa limitowana edycja Juke. Odważna ...

14 Mar 2015, 13:29

Drogo? Normalna cena jak na A3,przebieg łączny raczej napewno będzie większy nie ma sie co oszukiwać a rocznikiem się przecież nie jeżdzi zwłaszcza za takie pieniądze. Ogólnie widać że ta A3 od młodego upalacza i nie zdziwiłbym się jakby turbo było już na wykończeniu.
BMW bardzo ładne,sądząc po CB auto mogło często latać w trasy więc musiało być sprawne.
Barol
Awatar użytkownika

14 Mar 2015, 14:44

W czarnej A3 zderzak do wywalenia bo wygląda idiotycznie, końcówka wydechu też. Dolicz 300zł za zderzak, może w kolorze znajdziesz. Rocznikiem i przebegiem nie jeździmy. I właśnie ciekawe jak tam turbo...
Najlepsze e46 i tu takie A3 nie ma startu.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

15 Mar 2015, 10:01

Akurat stanem turbo w 1.8T bym się nie przejmował, bo jego regeneracja obecnie kosztuje grosze. Ten konkretny egzemplarz jest jednak okropnie zwieśniaczony, wstydziłbym się czymś takim jeździć.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

15 Mar 2015, 11:53

Też mi się to kompletnie nie podoba, tak samo zresztą jak jakieś spojlery i inne udziwnienia w 20 letnich autach. Może jak ktoś ma do tego głowę, to może fajnie wyglądać, ale w większości przypadków wygląda tragicznie...

To auto chyba już wrzucałem wcześniej:

Ma ekstra oceny, ale wizualnie mnie nie powala na kolana i ma masakryczną tapicerkę - dałoby się coś z tym zrobić w jakiejś sensownej kwocie?
wilden
Nowicjusz

15 Mar 2015, 12:33

Gdzie ma świetne oceny? Przecież to awaryjna Laguna II (królowa lawet) w innym (jak zauważyłeś- brzydszym) opakowaniu.
Koniu
Forumowicz VIP

15 Mar 2015, 13:05

To jak Ci się nie podoba w środku ani na zewnątrz to po co sie nią wogóle interesować?
Wrzucałeś ładne E46 i już auta nie ma więc zapewne było warte uwagi.
Tutaj masz dwa ładne autka:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

15 Mar 2015, 13:19

@Koniu

[link do autocentrum.pl wygasł]

Z tym BMW to jest w zasadzie (poza 406) bezkonkurencyjne, bardzo mi się podoba, ma dobre oceny na autocentrum, ale wszyscy z najbliższego otoczenia mi odradzają, bo niby części drogie i serwis (czy to nie jest po prostu taki powielany stereotyp?). Mnie zależy na aucie w okolicach tych 8-12 tyś, do którego nie będę musiał dokładać połowę tej kwoty w ciągu roku czy dwóch. Czy jest po prostu jakaś znaczna różnica między konkretnie e46 a innymi proponowanymi przez Was samochodami w ich awaryjności i kosztach napraw, czy wszystko tak naprawdę zależy od egzemplarza i jeśli wziąłbym kogoś ogarniętego w temacie BMW, pojechał na stację, to mógłbym spać w miarę spokojnie?
Zdaję sobie sprawę z tego, że pewnie ciężko odpowiedzieć na te pytania, ale po prostu stoję przed wyborem pomiędzy samochodami, które nie bardzo do mnie wizualnie przemawiają (a chcę mieć auto na parę lat, a nie rok czy dwa i nie chce żebym się z nim męczył), a samochodami które z wyglądu są dla mnie świetne (BMW e46 i Peugeot 406 coupe), kosztują może trochę więcej, ale skutecznie są mi wybijane z głowy przez najbliższych, albo nie ma w ogóle tych aut w okolicy.
wilden
Nowicjusz

15 Mar 2015, 13:22

Dobra.. mój błąd. Nie wchodziłem w link, tylko zwróciłem uwagę że jest napisane P12 a to jest P11 po lifcie. ta jest jak najbardziej godna polecenia.
Koniu
Forumowicz VIP

15 Mar 2015, 13:38

Ta Honda super, ojciec jeździ taką w sedanie od 10 lat, on co prawda kupił od pierwszego właściciela i auto było pewne, ale przez cały ten czas zero problemów, nic tylko zalać i jechać. Na pewno się zainteresuję i zobaczę w tym tygodniu jeśli jeszcze będzie, dzięki wielkie za linka bo na olx tak często nie szukam.
Ostatnio edytowany przez wilden, 16 Mar 2015, 18:45, edytowano w sumie 1 raz
wilden
Nowicjusz