Volkswagen Bora vs Alfa Romeo 147

03 Gru 2013, 20:05

Witam! Który samochód będzie lepszym wyborem? Budżet około 10-12k ale może być troszkę droższy. Chodzi mi głownie o komfort i bezawaryjność.
bamba123
Nowicjusz

Auto: nie mam

03 Gru 2013, 20:10

bamba123 napisał(a):Chodzi mi głownie o komfort i bezawaryjność.

Ten tekst vs tutuł tematu w jest gitarowy ... A co chciałbyś jeszcze od Alfy??? Pewnie pokoju na świecie ??? :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

03 Gru 2013, 20:37

To może laguna II ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

03 Gru 2013, 20:52

kirin88 napisał(a):To może laguna II ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A może zamiast bory z tematu powinna być laguna...
Później dopisane szukam bezawaryjnego auta :D prawdziwy dream team :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

04 Gru 2013, 04:19

szybki napisał(a):Ten tekst vs tutuł tematu w jest gitarowy ... A co chciałbyś jeszcze od Alfy??? Pewnie pokoju na świecie ??? :D

kirin88 napisał(a):To może laguna II ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

szybki napisał(a):A może zamiast bory z tematu powinna być laguna...
Później dopisane szukam bezawaryjnego auta :D prawdziwy dream team :ok:

Jak zobaczyłem tytuł i pierwszy post to się lekko zaśmiałem :). Ale jak przeczytałem Wasze odpowiedzi to się prawie posikałem. Hhahahahahaha!!! No nie mogę. Trafione w 10, hahahahah!!!

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

04 Gru 2013, 11:17

Chodziło mi który jest mniej awaryjny i który bardziej komfortowy, a nie który wo gole się nie psuje i jest komfortowy jak limuzyna.
bamba123
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód elektryczny przyszłości
    Lexus LF-30 Electrified, to samochód koncepcyjny z prawdziwego zdarzenia, który wybiega daleko w przyszłość. Zastosowane w nim innowacje nie ograniczają się bynajmniej do napędu elektrycznego i futurystycznej ...

04 Gru 2013, 15:10

bamba123 napisał(a):Chodziło mi który jest mniej awaryjny i który bardziej komfortowy, a nie który wo gole się nie psuje i jest komfortowy jak limuzyna.

To właściwie dostałeś pełną odpowiedź. Wręcz idealną. Alfa 147 i bezawaryjność? Zapomnij... Bora na pewno już prędzej. Alfa i komfort? Powiem tak - twarde i delikatne zawieszenie, omijanie wszystkich najmniejszych dziurek... Ale ergonomia, jakoś wykończenia wnętrza i ilość miejsca w środku zdecydowanie na plus. Jednak nie sądzę aby to było warte pakowania wartości samochodu w naprawy raz na pół roku. Bora na pewno będzie w jakiś sposób komfortowa (nie mówię, że nie tylko po prostu z samą Borą nie miałem dużo do czynienia). Pewnie porównywalnie do Passata. Na pewno nie będzie dramatu, na bank bardziej miękkie i trwałe zawieszenie od Alfy. Ergonomia i miejsce w środku raczej też ok. Jakość wykończenia wnętrza może być taka jak w Alfie lub ewentualnie (UWAGA NIE POMYLIŁEM SIĘ) trochę niższa. Za to jeśli chodzi o bezawaryjność to co by nie było i tak wypadnie dużo lepiej od Alfy. Konkretnych, typowych usterek Ci nie podam. Ale to w miarę solidne samochody. I części do Bory na bank będą tańsze niż do Alfy.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

04 Gru 2013, 19:23