REKLAMA
Witam.
"Kupuję" już sobie to auto kilkanaście tygodni. Im więcej wiem o rynku wtórnym tym trudniej mi podjąc decyzję W wyniku analiz, lektury różnego rodzaju raportów ograniczyłem sobie ostatecznie wybór do trzech modeli zawartych w temacie. Chciałbym przeznaczyć na auto do 14-15tys.
Golf IV.
Jeśli VW to chyba w dieslu? Benzynki mało oszczędne a kupowanie 1,4 chyba nie ma sensu. Skusiłbym się na podobno bezawaryjnego klekota sdi (nie zalezy mi na osiągach)ale wybór jest kiepski, mało aut na rynku. Znalazłem tylko takie w centralnej, zachodniej Polsce
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Warte sa uwagi te egzemplarze? Dalej ode mnie:
Musiałbym poświęcić cały dzien na podróż, mogłoby się opłacać?
Tdi. Wiadomo że to są bardziej skomplikowane konstrukcje, lepsze egzemplarze znikają w kilka dni z portali Co myślicie o tych autach?
[link do Gumtree wygasł]
[link do Gumtree wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
Astra II
Budżet pozwala mi chyba na dość młody egzemplarz. Diesle Ecotec nie cieszą się taką renomą jak te VW więc koncentruję się na benzynce i oszczędnych silnikach twinport 1,4 na łancuchu. Autko będzie stało pod chmurką więc karoseria musiałaby być w dobrym stanie. Kilka egzemplarzy:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (auto firmowe tego szpotu)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (podejrzana cena, widzicie coś?)
[link do Autotrader wygasł]
[link do Gumtree wygasł]
Civic VII
Biorę pod uwagę tylko sedany, dobre, oszczędne silniki i....niepewna blacha. Trudno znaleźć interesujące egzemplarze. Co myślicie?
[link do Tablica wygasł]
Może jakieś inne propozycje? Wybór teoretycznie duży ale cięzko coś zadecydować. Nawet na samą podróż i oględziny. Wszystko kosztuje mnóstwo czasu i pieniędzy a wiele razy można się srogo zawieść.