Pierwsze auto - jaka moc

02 Kwi 2014, 15:31

Witam, niedługo dostanę prawo jazdy i ojciec kupi mi mój pierwszy samochód. Jako to ze jesteśmy dość bogaci będzie miał do wydania dla mnie ok 80-90tyś z czego ja jeszcze swoje 10 mogę dorzucić.

Problem jest bardziej z mocą niż z wyborem. Nie mam zbytnio doświadczenia z większymi mocami także liczę na poradę.

Jestem młody, więc kręci mnie moc. Chciałbym zakupić jakąś M5 czy mercedeska +-500km ale boję się ze to będzie za dużo na początek. Też nie chce za mało bo auto kupi tato wiec za szybko nie pozwoli go sprzedać. Rozważam też cos około 300 koni, także czekam na poradę ile na początek będzie najlepiej :)
kamilxxx
Obserwowany

Auto: nie mam

02 Kwi 2014, 15:37

M5 na początek ? :shock: Człowieku, to auto jest trudne do opanowania dla zawodowych kierowców, a co dopiero dla kogoś kto świeżo zrobił prawko. Nic dziwnego, bo w tym aucie gumy (5k zł za dobry komplet) wymienia się średnio co rok- dwa lata. Na początek spokojnie wystarczy ci 200 KM + 4x4- taka najbezpieczniejsza opcja. Szukaj jakiegoś hot-hatcha, może Subaru Imprezę WRX-STi (ale nie Lanosa) lub Mitsubishi Lancer Evo X.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

02 Kwi 2014, 15:41

Prima aprilis była wczoraj kolego.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

02 Kwi 2014, 16:43

Jeżeli to żart na prima aprilis to Ci się udało. Dałem się nabrać :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra