Cześć!
W końcu uzbierałem pieniądze na pierwszy samochód, więc przyszedł czas na zakup, ale jak to zawsze bywa, trzeba je wybrać. W tym momencie pojawia się problem, gdyż nieszczególnie się na tym znam. Przeglądałem oferty, ale nie znalazłem nic ciekawego, ewentualnie nie było w dobrym stanie albo nie na moją kieszeń.
Auto nie może być małe, bo jestem dosyć wysoki i ogólnie duży
![Wink ;)]()
Na pewno nie chce kombi, więc tylko hatchback i sedan.
Nie wiem też jaki silnik będzie dla mnie najlepszy, 1.2 a może 1.4 albo 1.6, szczerze to nie mam pojęcia.
Przyglądałem się Punto, Peugeot 406/206, Skoda Octavia, Opel Astra F/G itp. ale oczywiście wszystkie propozycje mile widziane, bo to tylko przykłady.
Mój rejon to: Kościan w Wielkopolsce, ale mogę dojechać +/- 100km po samochód.
Budżet: 4 tyś ewentualnie mogę dorzucić (mam nadzieję) te 500zł jeśli oferta będzie ciekawa.
Użytkowanie: do szkoły mam ok. 30km, które jadę poza miastem, tylko z 3km robię w mieście. Wiadomo będą też inne wyjazdy, więc liczę, że rocznie ok. 15tyś km zrobię.
Teraz pytanie czy w tym momencie warto kupić samochód już z zamontowanym LPG, bo samemu to już go raczej nie założę.
Jakieś wymagania? Myślę, że fajnie byłoby mieć wspomaganie.
Wiem, że tematów tego typu już były setki, ale wolę założyć kolejny niż stracić pieniądze.