Pierwsze auto z napędem 4x4

12 Lut 2010, 11:37

nie wierze w spalanie 16l gazu w aucie o gabarytach miska. Szczególnie jak chcesz pojeździć w terenie. 30 min zabawy w lajtowym błotnistym terenie to - odpowiednik 100 km na asfalcie pod względem spalania.

Mając auto z 4z4 korci każda kałuża, każda górka, i każda droga polna. Jadąc do roboty mam równolegle do asfaltu polną drogę, odcinek około 3-4 km, jak myślisz którędy częściej jeżdżę asfaltem czy polną?

Mamy zimę, śniegu trochę jest, widzisz kręcące się oski na parkingu próbujące driftować... korci żeby pojechać i samemu poszaleć, z mocnym silnikiem i 4x4 można robić 720 stopni w miejscu :mrgreen: sam ostatnio na parkingu zrobiłem w 2 godziny ponad 100 km :twisted: tylko chyba się płaskacze na mnie obraziły :mrgreen:

Sam nie mam gazu, ale jak mi ktoś mówi że terenowe auto spala 16l gazu to w to nie wierze. Vitara może tak, ale nie auto gabarytu miska, troopera itd
Niech moc i moment obrotowy będą z Wami
croochy
Początkujący

Miejscowość: Lublin/Cyców

12 Lut 2010, 11:55

merce nie mają zbyt oszczędnych silników to prawda, poza tym mitsu waży podobnie jak 124 na przykład wielkiej różnicy niema ;) silnik nie wysilony V z dużym momentem no to się to autko nawet kula ale 16 litrów LPG to jest na sekwencji i z jazdą dość oszczędną i seryjnych laczach letnich :wink: dasz agresywne opony albo mały lifcik, może snorkelek i spalanie będzie powyżej 20 :mrgreen:
Karson, ja nie wiem jakim ty jeździłeś tym rockim :mrgreen: ale chyba mało sprawnym :mrgreen: kumpel miał zawieche prawie oryginalną i nic mu tam nie strzelało :mrgreen: no chyba że ja głuchy jestem :oops:
zresztą przed kupnem i tak się kolega musi przymierzyć do auta czy mu psuje przejedzie się to zobaczy co woli :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

12 Lut 2010, 12:09

Szkoda, że nikt kto posiada PAJERO I nie mieszka gdzieś obok mnie, czyli miasta Łodzi - tak to bym po prostu zobaczył to autko, przejechał się jako pasażer - jeżeli byłaby taka możliwość i przymierzył się jako kierowca...
Poza tym czystą ropę to ja mam po 2.50 - 2.70 zł więc nawet jak mi by spaliło 12-13 to i tak się opłaca :D
icemerc
Nowicjusz

Miejscowość: LDZ

12 Lut 2010, 12:18

no tak w łodzi nikt nie ma pajero I :mrgreen:

wystarczy zadzwonić w pierwsze lepsze ogłoszenie z moto aledrogo :mrgreen:
croochy
Początkujący

12 Lut 2010, 19:58

croochy, wiesz bardziej miałem na myśli kogoś z forum, kto obiektywnie opowie mi o tym aucie a nie sprzedawce -, który jest subiektywny i nastawiony na sprzedaż, więc wad nie widzi tylko same zalety :D
icemerc
Nowicjusz

Miejscowość: LDZ

12 Lut 2010, 20:49

wady to można podać bez oglądania, taki japonczyk jest mocno przewidywalny

np rama w tylnej czesci
croochy
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Toyota GT86 i Shelby Toyota 2000 GT
    W niedzielę zakończył się Goodwood Festival of Speed, święto motoryzacji w Wielkiej Brytanii. Wśród atrakcji przygotowanych przez Toyotę znalazło się 6 specjalnie opracowanych egzemplarzy Toyoty GT86, które ...