Pierwsze nowe auto max 150 tyś

08 Lis 2018, 13:26

Hej,

Witam wszystkich na forum jako nowy użytkownik.

Właśnie zamierzam wziąć moje pierwsze auto w leasing.
Auto będzie używane codziennie w mieście (częsta jazda w korkach) plus ok 2 wypadów miesięcznie poza miasto ok. 200-300 km. Auto może by ć z segmentu D (ewentualnie C).

Zależy mi na tym, by auto miało :
- automatyczną skrzynie biegów
- minimum 140 KM
- dobrze, gdyby miał systemy wspierające, jak np. asystent jazdy w korku , aktywny tempomat, czy kamerę cofania

Kwota jaką mogę przeznaczyć to max 150 tyś. Jednak będzie to moje pierwsze auto, więc zastanawiam się czy warto brać coś tak drogiego, czy jednak na początek coś za mniejszą kwotę.
Z wyglądu podoba mi się Mazda 6, ale czytałem sporo negatywnych opinii na temat automatycznej skrzyni biegów i wyciszenia. Myślałem też o VW Arteon, ale nie wiem, czy jest to dobry wybór jak na pierwszy samochód. Podoba mi się też z mniejszych Hyundai I30 Fastback.

Co byście mi doradzili ? Jestem otwarty na wszelkie propozycje.
delfin85
Obserwowany

08 Lis 2018, 14:27

W tym budżecie można skonfigurować bardzo ładne Volvo s60 lub wybrać coś dostępnego od ręki u dealera.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

08 Lis 2018, 14:39

delfin85 napisał(a):Co byście mi doradzili ?

Trochę ciężko bo wrzucasz skrajne auta. Musisz sam iść do salonów i się przejechać, dotknąć i usiąść. Do tego zasięgnąć wiedzy jak negocjować itp.

i30, Mazda 6 i Arteon to zupełnie inne auta, a jeszcze S60 się wyżej pojawiło. Można gdybać tygodniami czego potrzebujesz.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

09 Lis 2018, 08:07

Hej wiem, że ciężko porównać te samochody. Raczej skłaniam się ku większym samochodom z segmentu D. Jak wspomniałem wizualnie bardzo podoba mi się Mazda 6 (więc myślę że tego typu auta będą najbardziej mi pasowały). Duży rozrzut spowodowany jest tym, że nie jestem pewien czy takie auto będzie dobre jak na pierwszy samochód.

Volvo 60 muszę zerknąć jaką konfiguracje bym dostał w moim budżecie.
delfin85
Obserwowany

09 Lis 2018, 08:42

S60 w dotychczasowej wersji jest w bardzo dobrej cenie, nowa generacja będzie trzymać cenę. Wejdź sobie na stronę dowolnego dealera Volvo i sprawdź co ma w zakładce "dostępny od ręki", na te auta są naprawdę dobre ceny. Gdybyś potrzebował wyceny jakieś konfiguracji lub miał pytania, pisz śmiało.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

11 Lis 2018, 21:28

Po co Ci samochód segmentu D, skoro będzie jeździł głównie po mieście? Będziesz woził kilku rosłych pasażerów? Wróżę problemy z parkowaniem i manewrowaniem, jeśli to ma być pierwszy samochód. No chyba, że techniki już opanowałeś na nieswoich samochodach.
azzurro
Aktywny

Auto: Jeansowe kombi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody elektryczne – co warto wiedzieć?
    Przyszłość motoryzacji będzie elektryczna – co do tego nikt nie ma wątpliwości. Co to oznacza w praktyce? Ile kilometrów można przejechać samochodem wyposażonym w taki napęd? Czy zadziała w deszczu? Jak zmieni ...
    Volkswagen zmienia plany dotyczące sportu samochodowego
    Marka Volkswagen zmienia swoje plany dotyczące aktywności w sporcie samochodowym. Od 2017 roku Volkswagen będzie koncentrował się na nowych technologiach oraz dyscyplinach angażujących klientów. Po czterech latach ...