Szukam auta do 16 tys zł

10 Mar 2009, 20:08

Witam.Chce kupic auto do 16 tys zł.Prosze o wasze uwagi i doswiadczenia z autami w tej cenie. Myslę o oplu astrze lub Vektrze ale zastanawiam sie czy diezel czy moze Pb+gaz. Bardziej skłaniałbym sie ku diezlowi ale nie wiem czy dobrze mysle.Prosze o pomoc w wyborze a moze zaproponujecie inne auto.
Pozdrawiam
gregos
Nowicjusz

10 Mar 2009, 20:46

a moze by tak [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Mar 2009, 06:58

W dieslach szybko pompy paliwowe padają.
Poza tym Astra II dość szybko poddaje się w walce z korozją.
stasiowski121

11 Mar 2009, 13:04

To prawda,gdy taka pompa strzeli to koszty zjadają wszelkie oszczędności,ja celowałbym w samochod z silnikiem benzynowym takim 1.6 a model?Coz jest duży wybór niezłych samochodow w benzynce,które mało palą a nieżle się zbierają.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Mar 2009, 19:51

Ja również planuje kopic samochód i będzie to raczej na pewno Golf IV Pomysł nad wersja Confort Klimatronik szyby elektryczne radio Cd Wersja 2 drzwi i Czarny kolorek achhh miodzio :P Pozdrawiam !
Dziadzia
Nowicjusz

16 Mar 2009, 20:18

no golfik musze przyznac tez jest super autko,zreszta moje marzenie cos w stylu jak napisal Dziadzia tylko ze wersja 5drzwi [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ten jest super :lol:
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

3 miliony silników EA211
    19 czerwca 2020 w fabryce Mladá Boleslav został wyprodukowany trzymilionowy silnik EA211 dla samochodów ŠKODA i innych marek z Grupy Volkswagen. Pierwszy egzemplarz zjechał z linii produkcyjnej w 2012 ...

16 Mar 2009, 22:24

widze ze jest wielu zwolenników golfa i raczej tez jestem przekonany do tego auta, ale mam jescze jedno pytanie: diesel czy benzyna z gazem a moze poprostu benzyna. ile taki golf w benzynie wogóle pali.
gregos
Nowicjusz

16 Mar 2009, 22:26

autocentrum.pl polecam strone masz tam opisanie opinie i spalanie samochodów przez ich użytkowników.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

16 Mar 2009, 22:43

[link do autocentrum.pl wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

16 Mar 2009, 22:59

jeśli chodzi o golfa najrozsądniejszym wyborem będzie albo 1.8T albo 1.9TDI 110 lub 130KM

ja miałem tez ten dylemat (auto do 16000zł) i kupiłem A3 z silnikiem 1.8T, tak mi doradzili własciciele A3-ek z a3-club.net
bladesss
Nowicjusz

16 Mar 2009, 23:00

bo A3 to fajne autko.a tak zapytam z ciekawości, jak na polskich drogach spisuje sie aluminiowe zawieszenie?????
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

16 Mar 2009, 23:43

Heh ja bym brał dizelka co do tego Golfa :) Po primo mniej pali po drugie primo nie ma to jak oryginał znaczy nie przeróbka na LPG wiec sądzę ze będzie lepiej się silnik sprawował i mój tata miał kiedyś w golfie III gaz noo i nie zaciekawię to wyglądało ciągle coś się zapychało, gasł zimą np po przejechaniu ok 1 km do sklepu i nie chciał odpalić albo to był montaż skopany, chodź był on naprawiany u kilku mechaników i ciągle to samo więc sie trochę do niego zraziłem. nooo i dizelek ma lepszego kopa niż na Gazie :) Chodź LPG jest tańszy. A ten wcześniejszy golfik jaki pokazał mój poprzednik to super sprawa Tylko ze szukam mocniejszej wersji 1.9 albo coś takiego min. stu konnej.Rzecz gustu i tego w jakim celu będzie się go używać czyli liczba drzwi no ja nie mam rodzinki jako takiej wiec 2 drzwi spokojnie wystarcza a jeśli będzie trzeba kogoś zabrać zawsze da rade :) :). A Audi a3 to dla mnie taka Nuda nie ma w niej takie Pazurka jak dla mnie oczywiście nie każdy tak sądzie bo to rzecz gustu jednemu się podobają trabanty (nie mam nic przeciwko) a drugiemu uazy wiec o gustach się nie dyskutuje. Audi mi nie leży :P
Dziadzia
Nowicjusz

17 Mar 2009, 14:45

no jak kto woli ale ja jestem za gazem i powiem szczerze wolal bym golfa z gazem niz diesla no chyba ze bral bym auto na dluzsze trasy to wtedy bezwarunkowo diesel,a wracajac do gazu to jest to najtansze paliwo na rynku i mozna duzo zaoszczedzic
Barol
Awatar użytkownika