Pierwszy samochód 8 tyś zł

24 Kwi 2013, 23:48

Witam wszystkich,
Powoli rozglądam się za pierwszym samochodem i o to moje wymagania oraz typy samochodów:
-Najlepiej gdyby to był sedan,
-Dobrze by było gdyby miał ok. 100 km
-Ekonomiczny,
-Najlepiej z gazem,
Wiem, że za takie pieniądze nie można wymagać cudów itp ale chciałbym żeby to był samochód na 3-4 lata może więcej, może mniej. Chodzi też o to żeby czasem można było "przydusić" oczywiście nie chodzi mi tu o jakieś szaleństwo :D

Myślałem nad takimi:
Ford Mondeo, Opel Vectra B,Opel Astra, Ford Focus, Audi 80,a4, Skoda Octavia, Peugeot 206, Honda Civic

Jestem otwarty na wszystkie marki także czekam na fachowe porady i propozycję również innych samochodów :D linki do aukcji itp mile widziane :)

P.S. Chciałbym się zmieścić maksymalnie w 8 tysiącach ale gdyby trafiło się coś za 9-10 tyś to może uda się dołożyć chociaż to nic pewnego.
Lance
Nowicjusz

Auto: Nie mam

25 Kwi 2013, 08:26

Z tych co podałeś odpuść sobie napewno A4 bo za tą kase to będzie tylko szrot.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Kwi 2013, 11:22

Za 8000zł kupisz już coś ciekawego. Masz tu kilka aukcji z ciekawymi samochodami : [link do oferty na Allegro wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] :)
Birko
Nowicjusz

Auto: BMW 3 e46
Silnik: n42 2.0 143km 200nm
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

25 Kwi 2013, 13:30

Passat B5 za 7000zł powodzenia..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Kwi 2013, 15:29

Najbardziej zaciekawiły mnie takie samochody: Opel Vectra B, Opel Astra II, Mitsubishi Galant, Skoda Octavia, Honda Accord i Civic no i jeszcze Seat Leon ale z tego co widziałem to już wydatek ok 13 tyś zł więc raczej odpada :( Więc który z tych samochodów najbardziej polecacie i dlaczego? :D
Lance
Nowicjusz

26 Kwi 2013, 17:50

Galant i Accord nie za te pieniądze (chyba że mowa o V generacji).Octavie ciężko znaleźć nie zajechaną chociaż części taniutkie , Vectra B gnije :) , astra II super samochód , tani w utrzymaniu.Leona za 8tys to chyba pół kupisz . Polecam civica VI , benzynka bez gazu - bezawaryjne auto i za te pieniądze będzie w ładnym stanie .
MatHl
Początkujący

Prawo jazdy: 02 01 2012
Auto: Felka
Silnik: 1.3
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lamborghini Miura P400 Roadster
    Miura Roadster to kolejny rarytas w świecie sportowych kabrioletów. Włosi nigdy nie wprowadzili do produkcji wariantu cabrio swojej ikony – uznawanej przez niektórych za pierwszy supersamochód w ...

28 Kwi 2013, 21:05

I w jakiej cenie szukać takiej Hondy Civic VI lub Opla Astry II żeby nie przepłacić a kupić dobry egzemplarz? :D
Lance
Nowicjusz

29 Kwi 2013, 06:38

Civic VI 7-8tys.zł,Astra II 8-9tys.zł.
Barol
Awatar użytkownika

29 Kwi 2013, 15:36

Osobiście z tych, co wymieniłeś poleciłbym Audi 80 i poczciwego Civica, jednak sporo racji ma mój przedmówca - MatHl. Budżet nie jest duży, więc może lepiej skoncentrować się na trochę starszych samochodach, ale zadbanych, niż nowszych po "dużej" eksploatacji?
Ostatnio edytowany przez silvo44, 01 Maj 2013, 10:44, edytowano w sumie 1 raz
Powód: reg. 3
autoposzuk
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Auto: Audi

01 Maj 2013, 01:22

A Skodę Octavię za 8-9 tyś można dorwać dobry egzemplarz? ;)
Lance
Nowicjusz

01 Maj 2013, 02:44

Lance napisał(a):A Skodę Octavię za 8-9 tyś można dorwać dobry egzemplarz? ;)
Przeoczyłem wymagania dotyczące rocznika? Bo trochę późno już jest. A jeżeli nic nie przeoczyłem to pewnie że da radę, moim zdaniem bez większego problemu.
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Rok produkcji: 1993

01 Maj 2013, 08:05

Spokojnie kupisz taką Octavie.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003

02 Maj 2013, 11:04

Astra II wydaje się ciekawym modelem w podanym budżecie,na pewno będziesz miał spory wybór. Poza tym Passata,Audi jak i Forda możesz sobie darować. Wątpie aby znalazło się coś godnego uwagi.
Laserwash
Początkujący

Auto: M3

02 Maj 2013, 13:12

kolego gdybys dopadł galanta za te pieniazki w niezłym stanie to było by super...
co do civic - śmiesznie się nim jezdzi
astra jest okropnie wykonana w srodku no i cięzko o fajny silnik benzynowy..
vectra jest znacznie lepsza od astry ... ale zawieszenie jest już bardziej skomplikowane.
ale warto ją kupić ... bo prowadzi się dużo lepiej od astry czy hondy... tylko że to Twoje pierwsze auto , pewnie masz 20 lat i nie masz dzieci ... czyli wozimy powietrze ? bardzo ważne przy zakupie pojazdu jest to aby określic dokładnie swoje potrzeby np ...

jezdze do pracy , 70 km tygodniowo ... - czyli mam w nosie spalanie 16l na 100 czyli 50zł na tydzien , gdyby palilo 12 ... to zamiast 50 było by 40 i 100 koni mniej ? wiec niech zostanie juz to 50
czasem lubie przycisnąć ale bez szalenstw - dlatego 3 litrowy silnik i 220 koni
nikt ze mną nie jezdzi i lubie starsze kanciaste auta ...
dlatego sportowe coupe z lat 90

dlatego wiem czemu mam takie auto ...
ciezko doradzać gdy nie wiemy czy chcesz corse czy omege ...
i to nie są pretensje z mojej strony , prosze Cię o pomoc w pomaganiu ,,,

ale mamy sie wypowiadać tak aby jakos pomagać . ok nie ma problemu...
znajdz te auta z okolicy ... dzwon do ludzi ... umawiaj się
i kazdym jedna runda w okolicy ... już sam będziesz wiedział jakie Ci pasuje ...
no i jedziesz z włascicielem do mechanika ...
i ma Ci zrobic przegląd i wycene , zobaczyć tarcze , klocki ... ocenic spaliny i prace silnika ...
i wtedy masz podstawe do negocjacji ceny ... i wiesz co kupujesz
x50sr
Początkujący

Miejscowość: małopolska

07 Maj 2013, 01:37

Tak, mam 20 lat i głównie będę jezdzil po mieście, czasami jakieś wypady za miasto też będą miały miejsce. Hmm ostatnio jeszcze bardzo zainteresował mnie Ford Focus - co o nim sądzicie? ;) czy za takie pieniądze można go kupić w dobrym stanie? z tego co patrzyłem na otomoto itp to jest sporo ofert w takiej cenie. Silnik 1.8 diesel.
Lance
Nowicjusz