Pierwszy samochód dla studenta (5000-6000zł)

08 Gru 2014, 23:37

I tak ironicznie dzisiaj się zdarzyło, że kolega chce sprzedać lanosa z 2003 za 5000 tyś. Całkiem możliwe, że na nim się zabawa skończy ;)
Spychu1993
Nowicjusz

Auto: Szukam!

09 Gru 2014, 07:09

Jak pewny i dobry to czemu nie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Gru 2014, 12:49

Panowie, niestety wstrzymałem się z zakupem Lanosa. Na stacji diagnostycznej wyszło kilka problemów. Największym z nich były wypociny na silniku. Wyciek jest mikroskopijny i ciężko go zlokalizować. Niestety na poczekaniu żaden mechanik obecnie nie pracuje, a nie kupię nic, bo nie wiem ile wyszłaby naprawa.

Wstawiam kolejny link, może coś zaaprobujecie

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Już nie wiem co wybrać, ostatnio się zastanawiam, aby wybrać się na jakąś giełdę...

Jeśliby wrócić do Civica, do znajomy kupił z 1997 za 3,5 tyś, do tej pory śmiga, więc za te 5000zł na pewno by się coś znalazło. Jeśli mam być szczery, to trochę się cieszę, że w tym Lanosie wyszły te usterki, bo nie do końca mi się podoba ten model...
Spychu1993
Nowicjusz

27 Gru 2014, 12:53

Jakiś pofirmowy chyba ten samochód... :/
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Gru 2014, 13:00

Spychu1993 napisał(a):Panowie, niestety wstrzymałem się z zakupem Lanosa. Na stacji diagnostycznej wyszło kilka problemów. Największym z nich były wypociny na silniku. Wyciek jest mikroskopijny i ciężko go zlokalizować.

No tak,mikroskopijny wyciek,to naprawdę bardzo poważny problem :lol:
Jak tak będziesz podchodził do sprawy,to masz wielkie szanse wpakować się na prawdziwą minę :!:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

27 Gru 2014, 13:06

Przód chyba po pijaku składali.. wogóle jakiś wymęczony ten Civic i jeszcze z komisu w którym stoją same złomy..
Tutaj masz ładną Lagune [link do oferty na Olx wygasł] i zostanie kasa na montaż lpg.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

27 Gru 2014, 13:16

yeti65 napisał(a):
Spychu1993 napisał(a):Panowie, niestety wstrzymałem się z zakupem Lanosa. Na stacji diagnostycznej wyszło kilka problemów. Największym z nich były wypociny na silniku. Wyciek jest mikroskopijny i ciężko go zlokalizować.

No tak,mikroskopijny wyciek,to naprawdę bardzo poważny problem :lol:
Jak tak będziesz podchodził do sprawy,to masz wielkie szanse wpakować się na prawdziwą minę :!:

I to mnie właśnie irytuje, czy w dzisiejszych czasach nie ma szans na sprawne auto? Hej, ja rozumiem, że ten Lanos jeździ, ale nie powinien gubić oleju. To jest chore, że niektórzy się dziwią gdy nie zdecyduję się na zakup, bo przecież wyciek jest malutki. A co będzie za 5-10tyś km? Powiem tak: obecny właściciel miał prawie miesiąc na usunięcie "usterki" i nic z tym nie zrobił. Ja naprawdę nie mogę sobie pozwolić na władanie w auto kilka dni po zakupie, co innego po roku, dwóch.

Tutaj masz ładną Lagune [link do oferty na Olx wygasł] ... 43288d93f2 i zostanie kasa na montaż lpg.

Czytaj więcej pierwszy-samochod-dla-studenta-5000-6000zl-vt80188-15.htm#postingbox#ixzz3N61TiRxM

Obczaję, :ok:
Spychu1993
Nowicjusz

27 Gru 2014, 13:20

Zobacz na tą Lagune co wrzuciłem,auto od nowości w jednych rękach,serwisowane w ASO więc można sprawdzić historie,sprzedający zgadza sie na kontrole na stacji więc raczej wie co ma.
Barol
Awatar użytkownika

27 Gru 2014, 13:23

Spychu1993 napisał(a): To jest chore, że niektórzy się dziwią gdy nie zdecyduję się na zakup, bo przecież wyciek jest malutki.

Chore to jest to ,że Ty za taką cenę chcesz super stan,a taki super stan to jest możliwy tylko u handlarza :sly: Powodzenia życzę :naughty:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Gru 2014, 13:30

Barol napisał(a):Zobacz na tą Lagune co wrzuciłem,auto od nowości w jednych rękach,serwisowane w ASO więc można sprawdzić historie,sprzedający zgadza sie na kontrole na stacji więc raczej wie co ma.

Nie przejdzie,zauważyłem malutką kropeczkę rdzy na macphersonie :lol: :lol: :lol:
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Gru 2014, 13:38

yeti65 napisał(a):
Spychu1993 napisał(a): To jest chore, że niektórzy się dziwią gdy nie zdecyduję się na zakup, bo przecież wyciek jest malutki.

Chore to jest to ,że Ty za taką cenę chcesz super stan,a taki super stan to jest możliwy tylko u handlarza :sly: Powodzenia życzę :naughty:

Za taką cenę kupię Seicento w bdb stanie 8)
Gdyby ten Lanos miał zarysowania, wytarte wnętrze, zepsute radio ale w 100% odpowiednio działający silnik, to bym wziął :P Głupotą jest kupno auta, w które muszę na starcie coś włożyć skoro mam multum innych opcji :P

Ta Laguna mi się podoba, zaraz dzwonię do właściciela.
Spychu1993
Nowicjusz

27 Gru 2014, 13:43

W każde auto musisz włożyć- filtry, rozrząd, olej.. ale zgadzam się z Tobą że bez dokładniejszych oględzin nie ma co kupować auta.. :ok:
Zaraz coś poszukam :yes:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Gru 2014, 13:43

W samochód zawsze coś włożysz :) A to akumlator, a to świece, opony, płyny itd.
simonx10
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
Prawo jazdy: 17 10 2014
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Peugeot 307 (rodzinny)
Silnik: 1.6
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2003

27 Gru 2014, 13:48

Spychu1993 napisał(a):Za taką cenę kupię Seicento w bdb stanie 8)

I to jest bardzo dobra opcja dla Ciebie :ok: :ok:
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Gru 2014, 13:49

Hej, ja to wiem, ale to są normalne rzeczy. Ale czy kupilibyście samochód, który nie przejdzie przeglądu? :) Tak mi powiedziano na stacji diagnostycznej. Gdybym ja sprzedawał samochód i nie poinformowałbym o usterkach, które wyszłyby podczas testów, to byłoby mi wstyd. To tak jak robić zdjęcia samochodu, na sprzedaż, który jest upaćkany w błoto (a są takie ogłoszenia :D).

Koleś od Laguny nie odbiera na razie, ale w końcu jest weekend. Może oddzwoni ;)
Spychu1993
Nowicjusz