REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Sil3nt napisał(a):Witam.
Szukam jakiegoś auta na początek mojej przygody w roli kierowcy.
Może na początek coś co moze Was nakierować jakie auto jest mi potrzebne.
Jestem jeszcze nastolatkiem, autem głównie będę dojeżdżał do szkoły i do kobiety, rocznie będę robił do 12 000km
Szukam auta do 17tyś zł najlepiej w roczniku powyżej 1999
Nie szukam auta na rok albo dwa, chcę nim trochę pojeździć...
Czego oczekuję od auta?
Niskiej awaryjności
W miarę dynamicznego silnika
Ciekawego wyglądu
Zastanawiam się nad Fordem focusem, Skodą fabią, mazdą 636 i Peugeotem 206
Na pewno odpada golf i nic mnie nie przekona do tego auta bo kojarzy mi się jako auto dla dresa...
Proszę o pomoc ponieważ nie chcę się wpakować w jakieś bagno...
Pozdrawiam
Klakier napisał(a):Pomyśl najpierw czego oczekujesz od samochodu. Czy ma być praktyczny czy może sportowy? Jak jeździsz sam to coupe może być. Coupe bardziej pasuje właśnie do młodego człowieka (nie ma jeszcze rodziny itp). Musisz pomyśleć co Ci się podoba. Wiele osób na pierwsze kryterium przy kupnie samochodu stawia wygląd, zachwycają się nad linią auta itp. Najważniejsze byś czuł się w nim dobrze i dobrze Ci się jeździło. Wolisz coś z mocniejszym silnikiem czy niekoniecznie? Większy silnik = większe ubezpieczenie i troche większe zużycie paliwa, mniejszy na odwrót, ale mocy nigdy nie za mało (tylko trzeba z głową jeździć). Po za tym nie napisałeś nic o tej Maździe Xedos którą zaproponował Ci kolega. Podoba Ci się?
kamil3k1991 napisał(a):hehe co takie masz zniechęcenie do golfika ? a co do Seata to fajne autko małe i dynamiczne a za tą kase napewno byś wyrwał dobry egzemplarz polecam czywiscie Tdi.
Audi a3 masz wygodniejsze napewno od ibizy ale z dobrym rocznikiem to go nie dostaniesz
Sil3nt napisał(a):kamil3k1991 napisał(a):hehe co takie masz zniechęcenie do golfika ? a co do Seata to fajne autko małe i dynamiczne a za tą kase napewno byś wyrwał dobry egzemplarz polecam czywiscie Tdi.
Audi a3 masz wygodniejsze napewno od ibizy ale z dobrym rocznikiem to go nie dostaniesz
nie wiem, po protu to auto mi sie nie podoba:)
Coraz bardziej zaczyna się zastanawiać nad seatami (ibiza lub cordoba)
może ktoś opisać te modele, czy warto go kupić?
halsky11 napisał(a):co do twojej awersji do golfa... ibiza to jest to samo tylko w innym opakowani, tak samo jak fabia przykro mi